KU Rollerski 550x90px

Gjerdalen ulos Auklandien tallista

Tord Asle Gjerdalen joutui kilometritehtaalle Team Radge Eiendomista. Kuva: NordicFocus

Tord Asle Gjerdalen joutui kilometritehtaalle Team Radge Eiendomista. Kuva: NordicFocus

Yksi Visma Ski Classics -sarjan menestyneimmistä hiihtäjistä on vailla työpaikkaa. Pilottilaseistaan tutuksi tullut Tord Asle Gjerdalen ei saa jatkosopimusta Anders ja Jörgen Auklandin omistamasta Team Radge Eiendomissa.

Tilanne on mielenkiintoinen, sillä Gjerdalen oli kuluneella kaudella jokaisessa hiihtämässään osakilpailussa 10 parhaan joukossa. La Diagonelassa ja Marcialongassa Gjerdalen oli toinen ja Vasaloppetistakin tuli nelossija. Lisäksi Team Radge Eiendomissa tällä kaudella hiihtäneet naiset Emile Fleten ja Thea Krokan Murud eivät jatka tallissa omasta toiveestaan, joten olisi saattanut olettaa, että Gjerdalenille on tallissa tilaa.

Jatkossa Team Radge Eiendom tallin ykköshiihtäjinä jatkavat Petter Eliassenin ja Andreas Nygaardin. 

– Tord on ollut tallissamme merkittävässä roolissa ja ollut eturintamassa esimerkiksi sauva- ja varustekehityksessä. Tämä oli vaikea valinta, mutta päätimme rakentaa tallin Petterin ja Andreasin ympärille. Lisäksi talliin hakusessa on kaksi tai kolme palkintopallitason naishiihtäjää, sanoo Jörgen Aukland.

Tallin tulevaisuus on sponsorien puolesta turvattu.

– Onneksemme meillä on erittäin sitoutuneita sponsoreita. He ovat todella mukana hommassa ja heille tämä on muutakin kuin vain logo rinnassa. Tämä tarkoittaa, että voimme jatkaa matkaa tavoitteenamme olla maailman paras pitkän matkan hiihdon talli. Toivon, että löydämme naishiihtäjiä matkallemme mukaan, sanoo Aukland.

Ennen panostustaan pitkille matkoille Gjerdalen ehti voittaa kaksi viestimaailmanmestaruutta ja kaksi henkilökohtaista MM-pronssia. Tour de Skin kokonaiskilpailussa Gjerdalen oli parhammillaan neljäs.

Magnar Dalen on toiminut Suomen päävalmentajapestinsä jälkeen Auklandien tallissa operatiivisena johtajana.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri