KU Rollerski 550x90px

Yle: Italialaisyhtiö hakee FIS:ltä korvauksia fluorikiellosta

Fluorikielto puhuttaa hiihtopiirejä. Kuva: NordicFocus

Fluorikielto puhuttaa hiihtopiirejä. Kuva: NordicFocus

Yle uutisoi tänään italialaisyhtiö Maplusin vaativan Kansainväliseltä hiihtoliitolta 10 miljoonan euron korvauksia fluorikiellosta.

Maplusin mukaan FIS on toteuttamassa EU-säännöstöä tiukemman fluorikiellon liian nopeasti ja haittaavan näin liiketoimintaa.

– Olemme aloittaneet lakitoimet FIS:iä vastaan. Olemme jättäneet FIS:lle korvausvaateen, johon emme ole saaneet vielä vastausta. Haemme kymmenen miljoonan euron vahingonkorvauksia, Maplusin johtaja Elena Mostoni kertoo Yle Urheilulle.

Montonin mukaan FIS ei ole esittänyt päätökselle mitään tieteellisiä perusteita.

Ylen juttussa juristi Olli Rauste sanoo, että asiaan voi hakea oikeutta EU-komission kautta, joka valvoo kilpailulainsäädäntöä.

– Itse laittaisin komissioon kiireellisen tutkintapyynnön, että tämä FIS:n päätös pitää määrätä täytäntöönpanokieltoon, kunnes on selvitetty, onko siirtymäaika ollut riittävä. Monopoliasemassa oleva lajijärjestö ei saa muuttaa teknisiä vaatimuksia niin nopeasti, ettei alan toimijoilla ole riittävästi aikaa valmistautua ja sopeutua muutokseen, Rauste sanoo Ylen artikkelissa.

Rausteen mukaan ainoa mahdollisuus tehdä tämän kaltainen päätös ilman kunnon siirtymäaikaa, on suuri terveysriski.

FIS ei ole toistaiseksi esittänyt kuinka ensi kaudella voimaan asettuvaa fluorikieltoa aiotaan valvoa.

Lue myös:

[+] Kansainvälisen hiihtoliiton fluorivoidekielto kilpahiihtäjien ja nuorten näkökulmasta – Mitä on tapahtumassa? Mitä tapahtuisi, jos fluorivoiteita ei kiellettäisi?
[+] Hiihto, fluorivoiteiden myyntikielto ja FIS:n fluorikielto - Mitä asiasta pitää tietää?

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri