KU Swix Pro 550x90px

Vasaloppetin maali siirtyy

Vasaloppetin maali siirtyy. Kuva: Vasaloppet

Vasaloppetin maali siirtyy. Kuva: Vasaloppet

Maailman suurimman ja arvoistetuimma pitkän matkan hiihdon Vasaloppetin maali on vuosittain satojen suomalaistenkin tähtäimessä. Pitkään nykyisellä paikalla oltuaan maali siirtyy maalikaupunki Moran liikennejärjestelyjen vuoksi entistäkin lähemmäksi keskustaa.

Kustaa Vaasan patsaan ja Vasaloppet-talon (mm. Vasaloppetin toimisto, Vasaloppet-museo ja IFK Moran toimisto) vieressä sijaitsevalla maalipaikalla on ollut kiinteä portti vuodesta 1986. Siirron myötä loppusuora tulee olemaan ensi talvena noin 100 metriä lyhyempi. Siirron taustalla on valtie E45:n leventäminen sekä uusi kevuenliinkenteen väylä.

Moran kunta näkee siirron hyvänä ratkaisuna ja sopivan sen yhteen muiden Moran infraan liittyvien muutosten kanssa.

– Nyt Vasaloppetin juhlallisuudet ja ihmiset jakautuvat tasaisemmin ympäri Moraa, sanoo Moran kunnanvaltuusto puheenjohtaja Anna Hed Vasaloppetin tiedotteessa.

Vasaloppetin maaliportti on muodostunut tapahtumalle jo ikoniseksi ja se tulee säilymään paikallaan jatkossakin. Sen luona osallistujat tulevat saamaan mitalinsa maalintulon jälkeen ja se toimii kohtaamispaikkana hiihtäjille, läheisille ja huoltojoukoille kisan jälkeen.

– Nykyinen maaliportti tulee säilyttämään tärkeän asemansa ja tulee houkuttelmaan turisteja vuoden ympäri, sanoo Vasaloppet-yhtiön projektipäällikkö Mats Rylander.  

Vasaloppet-messun käyttämä 1600 neliöinen teltta tulee jatkossa löytymään maalialueen sijaan Tingshusparkenista.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri