KU Rollerski 550x90px

Björgen tekee paluun - tähtää Vasaloppetiin Auklandien tallissa

Marit Björgenin veri vetää takaisin kilpaladuille. Kuva: NordicFocus

Marit Björgenin veri vetää takaisin kilpaladuille. Kuva: NordicFocus

40-vuotias Marit Björgen tekee paluun kilpahiihtoon. Hänet nähdään tulevana talvena Jörgen ja Anders Auklandin Team Ragde Eiendom -tallissa.

Björgenin tavoitteena on ennen kaikkea 90 kilmometriä pitkä Sälenistä Moraan hiihdettävä Vasaloppet. Kaikki sai alkunsa, kun tallimanageri Jörgen Aukland tiedusteli tekstiviestillä Björgenin kiinnostusta pitkille matkoille.

– On valtavan hienoa olla mukana maailman parhaassa pitkän matkan tallissa. Olen innokas oppimaan jotain uutta ja on hienoa, että on tavoite jota kohti treenata, kommentoi Björgen NRK:n sivuilla.

Tavoitteita Björgen ei naulaa etukäteen.

– Odotan sitä hetkeä kun saan numerolapun käteeni. Sen jälkeen näemme mitä olen saanut aikaan.

Björgen oli tiistaina mukana Team Ragde Eiendomin yhteisharjoituksessa. Ohjelmassa oli 60 kilometrin tasatyöntöharjoitus. Björgenille hiihti 30 kilometriä, kunnes totesi kämmeneen iskeneen vesikellon.

– Pitää aloittaa varovasti. Se oli hauskaa. Töitä on vielä tehtävänä, mutta se meni paremmin kuin odotin, kommentoi Björgen.

Björgen kertoo harjoittelleensa viime aikoina noin 10 tuntia viikossa.

Pitkät matkat kiinnostavat myös Johaugia

Samassa yhteydessä Team Ragde Eiendom ilmoitti, että Therese Johaug on mukana tallissa ja saatetaan nähdä pitkillä matkoilla talven aikana.

– Kestityn edelleen 100 prosenttisesti MM-hiihtoihin ja olympialaisiin enkä välttämättä hiihdä vielä tänä vuonna pitkiä matkoja, mutta Vasaloppet ja Marcialonga kiinnostaa häntä, kommentoi Johaug.

Johaug odottaa innolla pääsevänsä taas harjoittelmaan Björgenin kanssa.

– Olisi upeaa olla taas Maritin kanssa samalla lähtöviivalla. On hienoa, että hän satsaa tällä tavalla. Ei ole yllätys jos hän on mukana Vasaloppetin kärkitaistossa ensi talvena, uskoo Johaug.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri