KU Rollerski 550x90px

Team Mäenpään nimi vaihtuu ja talli vahvistuu kahdella maailmanluokan hiihtäjällä

Morten Eide Pedersen on Team Nordic Atheleten kapteeni. Kuva: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Morten Eide Pedersen on Team Nordic Atheleten kapteeni. Kuva: Visma Ski Classics / Magnus Östh

Ski Classics -sarjaa kiertäneen Team Mäenpään uusi pääsponsori on Nordic Athlete ja jatkossa talli tunnetaan nimellä Team Nordic Athlete. Samassa yhteydessä talli vahvistuu norjalaisella pitkien matkojen kestomenestyjä Morten Eide Pedersenillä ja ilman maajoukkuepaikkaa jääneellä ruotsalaisella Linn Sömskarilla.

Käytännössä muutos tarkoittaa, että talli koostuu jatkossa suomalaisista, ruotsalaisista ja norjalaisista hiihtäjistä. Pääyhteistyökumppani Nordic Athlete Oy on käynnistysvaiheessa oleva sähköisen kaupankäynnin portaali, joka tulee keskittymään treeni- ja kilpailuvaatteiden, ravintolisien sekä energiajuomien myyntiin ja se tähtää Ruotsin, Norjan ja Suomen markkinoille.

Team Nordic Athleten toimintaa johtavat ja koordinoivat tallipäällikkö Kim Mäenpää, huoltopäällikkö Mats Mäenpää ja urheilujohtaja Espen Traeldal.

– Odotamme innolla tulevaa kautta. On erittäin motivoivaa olla mukana tässä tiimissä, sanoo Kim Mäenpää.

Tallissa on tällä hetkellä yksi naispuolinen ja viisi miespuolista hiihtäjää. Team Mäenpään mennen kauden mieshiihtäjistä uudistuneessa tallissa jatkavat Niko Koskela, Viktor Mäenpää, Hans Mäenpää ja Hannes Mäenpää. Merkittävä vahvistus tallin mieshiihtäjiin on norjalainen pitkien hiihtojen spesialisti Morten Eide Pedersen, joka on voittanut kaksi Jizerska Padesatkan ja on Ski Classics -osakilpailujen vakiokasvo kymmenen parhaan joukossa.

– Odotan innolla, että pääsen tutustumaan tallin hiihtäjiin. Urani alussa olin mukana Team Expiritissä, johon kuului hiihtäjiä Ruotsista, Italiasta, Sveitsistä ja Norjasta. Monipuolista joukkuetta rakennettaessa on uskallettava ajatella maiden rajoja laajemmin. Uskon, että tässä on muutaman vuoden kuluttua myös maailmancup-sirkuksen tulevaisuus, kommentoi Eide Pedersen ja jatkaa:

– Se, että Nordic Athlete on valmis pitkän tähtäimen yhteistyöhön, tuo turvallisuutta niin minulle kuin joukkueellekin. Tämä on hyvä peruskivi, jolle rakentaa. Nyt voimme rekrytoida joukkueeseen lisää hiihtäjiä jotka haluavat panostaa pitkille matkoille. Kiinnostuksen kannalta on tärkeää, että huipulla taistelee useita joukkueita.

Pedersen toimii tallin kapteeni ja toivoo pystyvänsä auttamaan tallin muita hiihtäjiä kehittymään ja siirtämään osaamistaan eteenpäin. Pedersen ei pidä kynttiläänsä vakan alla vaan paaluttaa tavoitteekseen Ski Classics -sarjan kokonaiskilpailun voiton.

– Tällä joukkueella haastamme Team Ragde Eiendomin, Team Kotengin, Lager157:n taisteluun joukkuekilpailun sijoituksista. Päätavoitteeni on voittaa keltainen kokonaiskilpailun liivi sekä voittaa Vasaloppet, Marcialonga ja Birkebeinerrenet.

Linn Sömskar siirtyy sprintistä pitkille matkoille

Talli vahvistuu myös Ruotsin maajoukkueeseen kuuluneella sprinttihiihtäjä Linn Sömskarilla. 31-vuotias Sömskar oli menneellä kaudella Dresdenin sprintissä viides ja palkintopallilla parisprintissä. Sömskar jäi maajoukkueen ulkopuolelle ja kääntää katseet nyt pitkille matkoille.

– On hauskaa ottaa haaste vastaan ja päästä mittaamaan voimiaan maailman parhaiden pitkän matkan hiihtäjien kanssa. On turvallista olla osa Team Nordic Athletea, jonka mahtavalla porukalla on paljon kokemusta minulle uudesta maailmasta. Odotan talven kilpailuja ja toivon paljon kovia loppusuorataisteluja, kommentoi Sömskar.

Kim Mäenpään mukaan Sömskarin vahva tasatyöntö ja vauhtireservi pääsevät oikeuksiinsa useassa osakilpailussa.

Tallin on tarkoitus esitellä lopullinen miehistö ennen ensimmäistä osakilpailua.

– Neuvottelemme vielä yhdestä nais- ja yhdestä mieshiihtäjästä. Tulevan kauden tavoite on taistella kokonaiskilpailun voitosta ja ainakin 6-8 palkintopallipaikasta, paljastaa Kim Mäenpää lopuksi.

Tallin kotisivut: https://nordicathlete.ski/fi/

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri