KU Rollerski 550x90px

Ski Classicsin toimitusjohtaja David Nilsson paljastaa podcastissä oman ja sarjan historian

Visma Ski Classics -sarjan perustaja avaa podcastissä omaa ja sarjan historiaa sekä tulevaisuutta. Kuva: Magnus Östh / Visma Ski Classics

Visma Ski Classics -sarjan perustaja avaa podcastissä omaa ja sarjan historiaa sekä tulevaisuutta. Kuva: Magnus Östh / Visma Ski Classics

Visma Ski Classics on julkaissut Spotifyssä omaa podcastiaan jo 16 jakson verran. 16. jaksossa sarjan perustaja ja toimitusjohtaja David Nilsson kertoo omasta historiastaan, sarjan historiasta ja tulevaisuudennäkymistä. Engalnninkielisen podcastin juontaa suomalaisille tuttu Teemu Virtanen.

Podcastissä paljastuu Nilssonin mielenkiintoinen historia. Nuorena monipuolisesti ulkoilmaurheilua harrastanut ja myös intohimoiseksi penkkiurheilijaksi tunnustautuva Nilsson on imenyt sarjaan vaikutteita useista eri lajeista. Opiskeluissaan talouden ja urheilun yhdistänyt Nilsson ehti työskennellä hetken aikaa lentäjänäkin. IEC Sportsissa TV-oikeuksia eripuolille maailmaa myytyään Nilsson harmitteli, että norjalaisille ei löytynyt sopivaa myytävää, kun salkusta löytyi lähinnä voimistelua, tennistä ja golfia ja niin alkoi kyteä ajatus pitkien matkojen hiihtosarjasta.

Nilsson perusti ja tuotteisti sarjan, joka on kasvanut ja kehittynyt vuosi vuodelta jo kymmenen vuoden ajan. Nilsson iloitsee podcastissä, että Visma Ski Classicsin myötä entistä usempi hiihtäjä pystyy panostamaan lajiin ammattimaisesti ja maailmancupin ulkopuolle jääville urheilijoille on vaihtoehto.

Nilsson kertoo podcastissä myös Ylläs-Levin mukaantulosta sarjaan.

– Suomi oli Ski Classics -sarjalle musta aukko. Suomi on iso ja perinteinen hiihtomaa, mutta meillä ei ollut kisaa siellä. Ylläs-Levin alue on piilotettu helmi. Loppukaudesta päivä on pitkä. Reitti on vaihteleva ylä- ja alamäkineen. Levi soveltuu hyvin kauden päätökseen. Siellä on ravintoloita ja mahdollisuuksia after skihin. Ylläs-Levi kuuluu sarjan omiin suosikkeihini, kertoo Nilsson.

Kuuntele jakso:

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri