KU Rollerski 550x90px

Kläbo mukaan Helsinki Ski Weeksin sprinttiin

Johannes Höstflot Kläbo on mukana Helsinki Ski Weekin sprintissä. Kuva: NordicFocus

Johannes Höstflot Kläbo on mukana Helsinki Ski Weekin sprintissä. Kuva: NordicFocus

Norjan sprinttitykki Johannes Höstflot Kläbo osallistuu ensi talvena uusitulla olympiastadionilla järjestettävään Helsinki Ski Weeksin sprintiin. Ilta-Sanomat paljasti asian jo maanantaina. Tänään Hiihtoliitto tiedotti asiasta virallisemmin järjestämässään videotiedotustilaisuudessa.

Helsinki Ski Weeks tulee mahdollistamaan yli kuukauden ajan hiihtämisen kaikille pääkaupunkiseutulaisille ainutlaatuisissa puitteissa. Näytöskilpailu käydään tiistaina 26. tammikuuta Salpausselän kisojen jälkeen. 

– On tärkeää kehittää maastohiihtoa, jotta laji on vetovoimainen myös tulevaisuudessa. Lajista täytyy tehdä houkutteleva nuorille ja kasvattaa hiihdon kansainvälistä kiinnostusta. Helsinki Ski Weeksin visio ja konsepti on mahtava uudenlainen lähestymistapa hiihtoon, linjaa Kläbo Hiihtoliiton tiedotteessa.

Olympiastadionin Stadion Sprintin hiihtoreitti tulee eroamaan FIS:n maailmancupin vastaavista ja esimerkiksi korkeuseroa ja vaativuutta ei ole luvassa perinteiseen tyyliin. Maailmancupin sprintin kokonaiscupin neljä kertaa peräkkäin voittanut Kläbo ei näe uudenlaista reittiä ongelmana, päinvastoin.

– Mielestäni tarvitsemme lisää sprinttikisoja, jotka tarjoavat hyvän shown ja myös mahdollistavat myös uusien voittajien läpilyönnin. Stadion Sprintti tuo meille urheilijoille taas uudenlaisia haasteita, se on siistiä. Helsingin tapahtuma tarjoaa mahtavan elämyksen niin yleisölle paikan päällä kuin televisioiden ääressä. Odotan innolla Helsingissä kisaamista, toteaa Kläbo.

Helsinki Ski Weeksin tapahtumakokonaisuus rakentuu hyvässä aikataulussa

Helsinki Ski Weeks on yli kuukauden kestävä hiihtourheilun ja -liikunnan tapahtumakokonaisuus, joka mahdollistaa jokaiselle hiihtämisen uusitulla Olympiastadionilla. Hiihtäminen ja siihen tutustuminen tehdään helpoksi olosuhteiden lisäksi vuokravälineistöön ja hiihdon ohjaukseen panostamalla.

– Tulemme rakentamaan Olympiastadionille täyden palvelun suksivuokraamon, huolto- sekä hiihtokoulupalvelun, joka mahdollistaa kaikkien halukkaiden päästä kokeilemaan hiihtoa Olympiastadionilla, vaikka ei omistaisikaan suksia, Töykkä kertoo.

Töykkä mainitsi myös, että Hiihtoliiton on ajatus jatkaa tapahtumaa tulevina vuosina ja saada sprintti mukaan maailmancupin kalenteriin.

–Petri Ikävalko

Lue myös: Olympiastadionilla nähdään "maailmancuptasoinen" maastohiihdon sprinttikisa ensi talvena
Lue myös: Kläbolle miljoonaluokan sponsorisopimus

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri