KU Rollerski 550x90px

Ilmajoen Kisailijoiden hiihtojoukkue jatkaa voitonnälkäisenä uuteen kauteen

K:n miehet kohti uutta kautta. Kuvassa Niko Koskela, Kari Varis, Antti Kartano, Jussi Salo, Timo Mantere. Kuvasta puuttuvat Karri Hakala ja Aku Hietaharju. Kuva: Janne Hakala

K:n miehet kohti uutta kautta. Kuvassa Niko Koskela, Kari Varis, Antti Kartano, Jussi Salo, Timo Mantere. Kuvasta puuttuvat Karri Hakala ja Aku Hietaharju. Kuva: Janne Hakala

Taakse jäänyt maastohiihdon kilpailukausi loppui ennen aikojaan. Ilmajoen Kisailijoiden hiihtojoukkueen yksi päätavoite oli huhtikuun alussa Ristijärven SM-viesteissä. Korona-pandemian rajoitusten johdosta tuo tavoite saatiin siirtää tulevaan.

 – Viimeisten viikkojen aikana olemme valmistelleet tulevaa kautta. Lopputulema on, että homma jatkuu samalla kokoonpanolla. Tavoitteet jatkuvat siitä eteenpäin, mihin nyt päästiin, toteaa joukkueen manageri Markku Koskela Ilmajoen Kisailijoiden tiedotteessa.

– Olen erittäin iloinen ja vaikuttunut, että kaikki miehet ovat valmiita jatkamaan joukkueessamme. Jotain on siis tehty oikein, jatkaa Koskela.

Kilpailukaudelta 2019-2020 joukkueena saldoksi jäi neljäs (4.) sija Suomen Cupin kokonaiskilpailussa, kun viesteistä kolme viidestä päästiin kisaamaan.

Yksilötasolla Suomen Cupin kokonaistilanteessa Karri Hakala oli 6., Kari Varis 13., Timo Mantere 15., Antti Kartano 28., Jussi Salo 49. Niko Koskelan kilpailukausi jäi hyvin vajaaksi joulukuussa sattuneen solisluun murtuman vuoksi. 

SM-kisoissa parasta olivat yksilötasolla Karri Hakalan kolmas sija sprintissä ja Timo Mantereen kuudes sija 15 km kisassa. SM-pariviestissä Ilmajone Kisailijat oli Karri Hakalan ja Kari Variksen voimin neljänsiä.

– Kaudesta jäi hieman erikoinen fiilis. Lumiolosuhteet olivat meidän alueella erittäin heikot ja kausi päättyi aikaisin. Maaliskuulle oli suunniteltu leirejä pohjoiseen sen varmistamiseksi, että joukkue olisi iskussa huhtikuussa Ristijärvellä. Omasta puolestani voin sanoa, että kausi oli kuitenkin kokonaisuutena onnistunut. Sain useita hyviä onnistumisia Suomen Cupissa. Maailmancupia pääsin kokeilemaan Rukalla ja Norjan Konnerudissa. Niissä en annettua mahdollisuutta pystynyt käyttämään, toteaa Karri Hakala.

– Joukkueen leiritysrunko uudelle kaudelle on hyvällä mallilla. Leiripaikkana on aikaisempien vuosien tapaa Luppokurikka Isosyötteellä ja ohjelmassa on 5-6 yhteisleiriä, kertoo joukkueen leiritysohjelman valmistellut Niko Koskela.

Ilmajoen Kisailijat 2020-2021

Karri Hakala
Aku Hietaharju
Antti Kartano
Niko Koskela
Jussi Salo
Timo Mantere
Kari Varis

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri