KU Rollerski 550x90px

Pärmäkoski tahkosi harjoituskauden ensimmäisen leirin Kilpisjärvellä

Krista Pärmäkoski valmentajansa Matti Haaviston kanssa Kilpisjärven keväthangilla. Kuva: www.kristaparmakoski.fi

Krista Pärmäkoski valmentajansa Matti Haaviston kanssa Kilpisjärven keväthangilla. Kuva: www.kristaparmakoski.fi

Krista Pärmäkoski, kertoo kotisivuillaan julkaistussa blogitekstissä aloittaneensa harjoituskauden tavallista myöhemmin. Harjoituskauden ensimmäisen leirin Pärmäkoski toteutti Kilpisjärvelllä.

Pärmäkoski kertoo, että olosuhteet Kilpisjärvelle muuttuivat viikon aikana haastaviksi ja lunta suli viikon aikana peräti puoli metriä. Pärmäkosken mukaan sään puolesta optimaalinen ajankohta olisi ollut tulla Kilpisjärvelle viikkoa aiemmin. Siitäkin huolimatta Pärmäkoski kokee leirin onnistuneeksi ja kehuu myös Kilpisjärven tien uutta asvalttia erinomaiseksi rullahiihtoon.

– Ennen leiriä olimme suunnitelleet yhtenä päivänä käyvämme Haltilla, mutta lämpimän ilman takia sinne ei enää uskaltanut lähteä. Teimme leirillä seitsemän hiihtolenkkiä, joista viisi vapaalla. Perinteistä pääsimme hiihtämään, kun Vuorelan Markus ja Koiviston Petri kävi vetämässä meille kelkalla perinteisen uran. Iso kiitos siitä! Seitsemän päivän aikana hiihtoa tuli 22,5 tuntia ja kokonaisharjoittelu kasvoi 34 tuntiin. Leiriviikko meni vauhdilla, koska maisemat olivat mielettömät ja seura oli huippua, kirjoittaa Pärmäkoski.

Leirin jälkeen Pärmäkoski kävi KiHun testeissä.

Leirin, matkustuksen, testien ja ylimääräisten stressitekijöiden myötä Pärmäkoski koki palautumisen olevan vajavaista ja harjoitusohjelmaa kevennettiin palautumisen varmistamiseksi.

– On tärkeä muistaa kuunnella kehoaan, eikä aiheuttaa liikaa eri stressitekijöitä samanaikaisesti! Nyt osasin vetää stopin harjoittelusta, ennen kuin tuli loukkaantumista tai sairastumista, kirjoittaa Pärmäkoski ja jatkaa:

– Nyt, parin lepopäivän jälkeen, odotan jo innolla alkavaa harjoitusviikkoa! Tällaista intoa ei naamallani ollutkaan viimeiseen viikkoon nähtävissä.

Lue blogi kokonaisuudessaan: http://kristaparmakoski.fi/kilpisjarven_leiri_052020

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri