KU Rollerski 550x90px

Sundby ja Dyrhaug satsaavat tulevaan kauteen yksityistallissa

Martin Johnsrud Sundby satsaa yksityistallissa yhdessä Niklas Dyrhaugin kanssa. Kuva: NordicFocus

Martin Johnsrud Sundby satsaa yksityistallissa yhdessä Niklas Dyrhaugin kanssa. Kuva: NordicFocus

Maajoukkueen ulkopuolelle jäänyt Martin Johsrud Sundby ja Niklas Dyrhaug satsaavat tulevaan kauteen norjalaispankki BN Bankin sponsoroimassa yksityistallissa, joka kantaa nimeä Team Eidissen BN Bank.

Sundby ja Dyrhaug harjoittelivat torstaina yhdessä Trondhemissä. Samaan yhteyteen on järjestetty promokuvauksia ja sponsoreiden tapaamisia.

– Olemme motivoituneita tulevasta talvesta. Tiedämme mihin parhaimmillamme pystymme ja on hienoa olla mukana tässä projektissa. Saa nähdä saammeko prinsessan ja puoli valtakuntaa vai syökö peikko meidät, sanoo Sundby norjalaislehti VG:n haastattelussa.

BN Bankin sponsoroinnin myötä 35-vuotias Sundby ja 32-vuotias Dyrhaug satsaavat todennäköisesti Pekingin olympialaisiin asti. Mukana projektissa on Marit Björgenin entinen "kultavalmentaja" Svein Tore Samdal.

Samdal on BN Bankin johtotehtävissä ja hän näkee, että hänen valmennukksellinen anti on enemmän suitsista vetäminen ja toppuuttelu kahden harjoitusnarkomaanin suunnitelmille.

Samdal paljastaa, että Sundby otti häneen yhteyttä jo ennen joulua ja kertoi pohtivansa harjoittelua maajoukkueen ulkopuolella, erityisesti kolmen lapsen aiheuttamien rajoitteiden takia.

Sundby ja Dyrhaug on tehneet kevään aikana yhdessä töitä yhteistyökumppaneiden ja rahoituksen saamiseksi.

– Olen niin iloinen, että saimme homman kasaan. Meillä tulee olemaan hauskaa, vaikka samalla se saattaa olla julmaa ja kovaa.

Vuoden 2017 MM-pronssimitalisti Dyrhaugin nivunen operoitiin talvella 2019. Vamman ja leikkauksen jälkeen hän ei ole vielä palannut omalle parhaalle tasolleen.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri