KU Swix Pro 550x90px

Lauri Vuorisen ja Verneri Suhosen videoblogissa seurataan maajoukkuehiihtäjien arkea

Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen rullatreenissä. Kuva: ruutukaappaus videolta

Lauri Vuorinen ja Verneri Suhonen rullatreenissä. Kuva: ruutukaappaus videolta

Maajoukkuehiihtäjien Lauri Vuorisen ja Verneri Suhosen arkea on jatkossa mahdollista seurata videoblogeissa. Kaksikko lupaa tuottaa uuden jakson 1-2 kerta kuukaudessa.

Lauri Vuorinen kertoo, että sisältö tulee olemaan treenipainotteista. Vlogeissa seurataan hiihtäjien arkea ja sitä tuotetaan pilke silmäkulmassa. Paineita tai ylimääräistä stressiä ei ole tarkoitus ottaa.

– Idea lähti siitä, että Suomessa ei ole kovin paljon tehty vastaa hiihdon puolella sitten Rinttereiden. Norjassa Kläbo ja Ruotsissa Jens Burman ovat tehneet vlogeja säännööllisesti. Ajateltiin, että Suomessa hiihdon puolella olisi tilausta tällaiselle, kun vlogeja tehdään muuten hirveän paljon, sanoo Vuorinen.

Vuorinen uskoo, että jos vlogille löytyy seuraajia, on se valtti myös yhteistyökumppaneiden suunntaan.

Sekä Vuorinen että Suhonen asuvat Rovaniemellä ja ovat Ville Oksasen valmennuksessa. Editoinnissa kaksikkoa auttaa Julius Jäntti.

– Editointi on aikaa vievää ja osaamista vaativaa puhaa. Onneksi saatiin Julius tähän apuun.

Ensimmäinen video on kuvatta kesäkuun puolella Rovaniemellä. Siinä nähdään harjoittelua rullilla, salilla, juosten, loikkien ja suolla.

– Jatkossa suunnitelmana on kuvat klippejä ainakin leireiltä ja kisareissuilta. Katsotaan vähän mikä ihmisiä kiinnostaa. Ei oteta stressiä asiasta. Tarkoitus on kuitenkin tuottaa säännöllisesti muutama video kuukaudessa, suunnittelee Vuorinen.

Vuorinen kertoo, että oma harjoittelu on lähtenyt käyntiin hyvin.

– Takana on leiri Kilpisjärvellä. Harjoittelussa on ollut alkuun selkeä voimapanotus. Tällä hetkellä voimaa tehdään vielä pari kertaa viikossa. Se on enemmän kuin aiemmin.  

Vuorinen sanoo, että olisi mukava päästä testaamaan vauhtia maajoukkueleirillä. Ensi viikolla Vuorisella on edessä Ville Oksasen valmennettavien oma leiri Viron Otepäässä.

Katso ensimmäinen "Lauri&Verkku Diaries" -vlogi:

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit