KU Swix Pro 550x90px

Ulricehamnin maailmancup-osakilpailut siirtyvät tammikuulle

Ulricehamn keräsi hyvin yleisöä, kun paikkakunnalla hiihdettiin viimeksi maailmancupin osakilpailut. Kuva: NordicFocus

Ulricehamn keräsi hyvin yleisöä, kun paikkakunnalla hiihdettiin viimeksi maailmancupin osakilpailut. Kuva: NordicFocus

Tulevana talvena Ulricehamissa hiihdettävät hiihdon maailmancupin osakilpailut siirretään alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen jo 16.-17. tammikuuta, tiedottaa Ruotsin hiihtoliitto. Alun perin Ulricehamnissa oli tarkoitus hiihtää 6.-7. helmikuuta.

Uusi ajankohta on vain viikko Tour de Skin päätöksestä. Siirron myötä maailmancup ei mene päällekkäin helmikuun alussa alkavan Ruotsin mestaruusviikon kanssa, mikä järjestetään Boråsissa 3.-4. helmikuuta. Ulricehamnissa hiihdetään sprintit ja sprinttiviestit.

Maailmancupin kalenteri on edelleen alttiina muutoksille koronapandemiaan liittyvän tilanteen mukaan. Viranomaisten ja FIS:n päätöksiä odotetaan myöhemmin syksyllä.

– Osallistujien, järjestäjien ja yleisön turvallisuus on etusijalla, korostetaan Ruotsin hiihtoliiton tiedotteessa.

Ulricehamnin kilpailujen järjestäjät ovat vakuuttaneet FIS:lle, että sillä on taloudelliset edellytykset järjestää kilpailut vaikka alueelle ei pääsisi yleisöä. Järjestäjät luonnollisesti toivovat samanlaista kansanjuhlaa kuin paikkakunnalla on nähty aiemminkin. Ulricehamissa kilpailtiin viimeksi tammikuussa 2019.

– Toivomme tietysti, että koronapandemia rauhoittuu kesän jälkeen ja rajoitukset helpottuvat. Samaan aikaan ymmärrämme tilanteen ja kilpailuviikonloppuun liittyvistä viranomaispäätöksistä, kommentoi viikonloppua järjestävän World Cup Ulriceham -yhtiön toimitusjohtaja Johan Falk.

Lue myösHiihdon maailmancupin ohjelma kaudelle 2020/2021
Lue myös: Tällainen on hiihdon maailmancupin B-suunnitelma

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit