KU Rollerski 550x90px

Lars Öberg Ruotsin uusi päävalmentaja

LarsOberg100412Ruotsin Hiihtoliitto on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Lars Öbergin. Lars Öberg ottaa päävalmentajan vastuun Joakim Abrahamssonilta. Molemmat ovat kotoisin Kalixista Pohjois-Ruotsista.

 

LarsOberg100412Lars Öberg aloittaa Ruotsin uutena hiihdon päävalmentajana. Kuva: Kalix.seRuotsin Hiihtoliitto on valinnut uudeksi päävalmentajakseen Lars Öbergin. Lars Öberg ottaa päävalmentajan vastuun Joakim Abrahamssonilta. Molemmat ovat kotoisin Kalixista Pohjois-Ruotsista.

Ruotsin tuore maastohiihdon lajipäällikkö Ulf Karlsson on muodostanut uuden organisaation, joka tulee vastaamaan Ruotsin maastohiihdon menestyksestä seuraavat kolmet arvokilpailut vuosina 2013–2015. Suurimman vastuun menestyksestä saa uusi päävalmentaja Lars Öberg (45), joka on toiminut poliisipäällikkönä Kalixissa.

– Tämä tuntuu suurelta kunnioituksenosoitukselta ja erittäin inspiroivalta. Tällaista työtä ei voi etsiä, vaan se on suuri luottamuksen osoitus Ruotsin Hiihtoliitolta ja lupaan antaa 100 % panostuksen, sanoo tuore Ruotsin päävalmentaja Lars Öberg.

Lajipäällikkö Karlsson alkoi välittömästi Falunin maailmancupin finaalin jälkeen etsiä Abrahamssonin uutta korvaajaa ja on nyt mielestään löytänyt erinomaisen henkilön vaativaan tehtävään.

– Haluan saada selkeän johtajan kentälle, joka ei vain valmenna muutamaa urheilijaa. Monipuolinen, vahva ja turvallinen henkilö, joka osaa tehdä päätöksiä ja joka keskittyy johtamaan ja hallitsemaan ryhmiä. Lars Öbergillä on kaikki nämä ominaisuudet, sanoo lajipäällikkö Ulf Karlsson tyytyväisenä.

Lars Öbergillä on vahva hiihtäjätausta ja hän on esiintynyt myös muutaman kerran Ruotsin maajoukkueessa. Vuodesta 1999 lähtien Öberg on toiminut menestyksekkäästi eri huoltojoukoissa, mm. USA:n voitelupäällikkönä Salt Lake Cityn olympialaisissa 2002 ja Ruotsin varahuoltopäällikkönä Torinossa 2006.

Rikard Grip (31) jatkaa Ruotsin naisten maajoukkuevalmentajana ja miesten valmentajana aloittaa norjalainen Arild Monsen (50), joka on jo vuodesta 2010 alkaen vastannut Ruotsin miessprinttihiihtäjistä. Robin Johansson aloittaa vastaavasti uutena apuvalmentajana maajoukkueessa.

Lähde: Ruotsin Hiihtoliiton lehdistötiedote

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri