KU Swix Pro 550x90px

Puijon Hiihtoseurassa tapahtuu: miesten viestijoukkue vahvistuu ja Hyvärinen muuttaa Kuopioon

Joonas Sarkkinen Lahden maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Joonas Sarkkinen Lahden maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Puijon Hiihtoseura on saanut joukkoonsa tukun uusia hiihtäjiä. Puijon miesjoukkue vahvistuu entisestään, kun Joonas Sarkkinen siirtyy PHS:n riveihin Ounasvaaran Hiihtoseurasta.

25-vuotias Sarkkinen asuu ja harjoittelee tällä hetkellä Vuokatissa ja opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa. Viime talvena Joonas hiihti Vöyrin SM-hiihdoissa parhaimmillaan yhdeksänneksi. Sarkkinen toivoo saavansa seuran vaihdon kautta uutta potkua uralleen ja tavoittelee paikkaa miesten ykkösjoukkueessa ja sitä kautta miesten viestikultaa yhdessä ykkösnyrkkien Iivo Niskasen ja Perttu Hyvärisen kanssa. Ensi talven henkilökohtaisena tavoitteenaan Sarkkinen mainitsee paikan maailmancup-joukkueessa. Miesten puolella PHS:aan siirtyy myös Antti-Jussi Räsänen Siilinjärven Hiihtoseurasta.

Hyvärinen muuttaa Puijolle

Puijon Hiihtoseuran hiihtäjien treenikausi on sujunut kesän osalta hyvin. Hiihtäjät ovat harjoitelleet pitkälti kotioloissa ja Vuokatissa. Perttu Hyvärinen on palannut kuopiolaiseksi Joensuussa vietettyjen vuosien jälkeen ja muuttaa mihinkäs muualle kuin Puijon juurelle. Iivo Niskanen on tahkonnut kesän aikana Puijon rinnettä ylös ja alas satoja kertoja.

– En kuitenkaan niin paljon, että kehumaan rupeaisin, sanoo Niskanen pilke silmäkulmassa PHS:n tiedotteessa.

Nuori Petteri Koivisto on saanut jälleen juonenpäästä kiinni harjoittelun suhteen ja on tällä hetkellä armeijassa Kajaanissa ja harjoittelee puolustusvoimien ryhmän mukana.

Lue myös: Petteri Koivisto palasi omalle hyvälle perustasolleen, armeija-aika sujuu hyvin

Nuorisotiimi, jossa tällä hetkellä harjoittelee kymmenkunta 16-19-vuotiasta nuorta miestä, janoaa myös paikkaa viestijoukkueessa. Ryhmässä on moninkertaisia SM-mitalisteja niin hiihdossa, ampumahiihdossa kuin yhdistetyssäkin.

– Tiimin vauhti ja motivaatio on ollut kovaa, kertoo valmentaja Mika Venäläinen, joka vie ryhmänsä tällä viikolla leirille Syötteen maisemiin.

Vahvistusta myös naisiin

Puijon Hiihtoseura saa vahvistusta myös naisiin Noora Kuparin siirtyessä Seinäjoelta Puijolle ja Anni Huovisen vaihtaessa Puijolle Paltamon urheilijoista. Molemmat naiset tulevat opiskelemaan Kuopioon.

Hiihdon seurasiirtoikkuna umpeutuu heinäkuun lopussa

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit