KU Rollerski 550x90px

Justyna Kowalczyk toipunut suunnitelmien mukaan polvioperaatiosta

JustynaKowalczyk intro220112 hemmerbachKuluneella kaudella Tour de Skin voittanut ja maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittunut Puolan Justyna Kowalczyk meni polvileikkaukseen heti Falunin maailmancupin finaalin jälkeen. Kowalczyk on toipunut hyvin leikkauksesta ja on vähitellen valmis aloittamaan uuden harjoittelukauden.

JustynaKowalczyk220112 hemmerbachJustyna Kowalczyk hiihti hyvän kauden polvivaivoistaan huolimatta. Kuva: Hemmerbach/NordicFocusKuluneella kaudella Tour de Skin voittanut ja maailmancupin kokonaiskilpailussa toiseksi sijoittunut Puolan Justyna Kowalczyk meni polvileikkaukseen heti Falunin maailmancupin finaalin jälkeen. Kowalczyk on toipunut hyvin leikkauksesta ja on vähitellen valmis aloittamaan uuden harjoittelukauden.

Koko talven polvivaivoista kärsinyt Kowalczyk meni Falunin viikonloppua seuraavana keskiviikkona 20.3. polven tähystysleikkaukseen Varsovassa, jonka jälkeen hän on pienen lepotauon jälkeen aloittamassa kuntouttamisen tulevaa harjoituskautta varten. Pääsiäinen meni vielä perheen parissa, mutta heti pyhien jälkeen hän aloitti kuntoutuksen.

– Toipumisprosessi on toistaiseksi mennyt suunnitelmien mukaan, mutta vielä on jonkun verran tekemistä, kirjoittaa Justyna Kowalczyk kotisivuillaan.

Viime vuonna Kowalczyk palasi pääsiäiseksi kotiin kaukaa Venäjältä Kamchatkan niemimaalta Tyynenmeren rannalta. Tänä vuonna olisi tarkoitus mennä sinne myöhemmin, kunhan kuntoutuminen on edennyt riittävän pitkälle. Pääosan kuntoutumisestaan Kowalczyk tulee tekemään Etelä-Liettuassa, Druskienikin kylpyläkaupungissa aivan Puolan rajan tuntumassa.

– Tänä vuonna se on päinvastoin. Olimme siellä viime vuonna ennen kuin menimme Kamchatkaan. He voivat tarjota todella hyviä hoitomenetelmiä. Eikä kyse ole pelkästään polvesta. Myös Justynan muu kroppa tarvitsee hoitoa ja palautumista kauden jälkeen, ennen kuin hän voi aloittaa tosissaan uuden harjoituskauden, Kowalczykin valmentaja Alexander Wierietielny kertoo suojattinsa suunnitelmistaan.

Lähde: FIS Cross Country News

>> Justyna Kowalczykin kotisivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri