KU Triac 40 Aero 550x90px

Pärmäkoski mukana rullahiihdon SM-kilpailuissa - myös sopimusasiat maajoukkueen kanssa saatiin kuntoon

Krista Pärmäkoski nähdään rullahiihdon SM-kisoissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Krista Pärmäkoski nähdään rullahiihdon SM-kisoissa. Kuva: Kestävyysurheilu.fi

Hiihtäjä Krista Pärmäkoski osallistuu elokuun ensimmäisenä viikonloppuna Vuokatissa järjestettäviin rullahiihdon SM-kilpailuihin. Kilpailuissa hiihdetään lauantaina perinteisen hiihtotavan sprintti ja sunnuntaina vapaan hiihtotavan väliaikalähtöinen normaalimatkan kilpailu. Pärmäkoski osallistuu alustavan suunnitelman mukaan sunnuntain 10 kilometrin väliaikalähtökilpailuun.

– Jos leirikuormitus pysyy kontrollissa, niin sunnuntain rullahiihtokisa sopii harjoitusohjelmaan hyvin. Seuraavalla viikolla pitäisi palautua korkeanpaikan leiriä varten, joten väsymystilaa pitää seurata vielä ennen kilpailuja. Viime kesänä kilpailin aika paljon rullasuksilla, mutta tänä kesänä startteja tulee selvästi vähemmän, kommentoi Pärmäkoski tiedotteessaan.

Maajoukkueen ja Pärmäkosken väliset sopimusasiat saatiin virallisesti kuntoon

Rullahiihdon SM-kilpailut ovat samalla osa Suomen hiihtomaajoukkueen tämän kauden ensimmäisen harjoitusleirin ohjelmaa. Leiri järjestetään Vuokatissa ja se alkaa maanantaina 27.7. Pärmäkoski on mukana maajoukkueen kokoonpanossa, sillä sopimusasiat saatiin varmistettua.

–Eihän näissä sopimusasioissa mitään erityistä draamaa ollut, mutta asiat on järkevä hoitaa virallisesti kuntoon ennen kuin varsinainen maajoukkuetoiminta alkaa, kuvailee Pärmäkoski alkukesän sopimusasioita.

Kesän leiritys hoitunut Suomen sisällä

Pärmäkoski on ehtinyt viettää kuluneella harjoituskaudella jo kaksi viikon mittaista leiriä Vuokatissa, joissa treeniseurana on ollut myös muita maajoukkuenaisia. Muuten harjoittelu on toteutettu kotioloissa ja pääsääntöisesti yksin, sillä kaikki kesän ulkomaan leirit vaihtuivat kotimaan leireiksi:

– Vilman (Nissinen) kanssa treenattiin jo jonkin verran yhdessä heinäkuussa Vuokatissa ja isommalla porukalla tehtiin myös yksi sprinttikisaharjoitus. Perusharjoittelu on mennyt aikalailla suunnitelmien mukaan ja harjoitusmäärät ovat tässä vaiheessa kautta aika korkealla. Käytännössä se tarkoittaa jatkuvaa taistelua väsymyksen kanssa.

Maajoukkueleirin jälkeen Pärmäkoskella on suunnitelmissa lähteä pitkälle korkeanpaikan leirille Keski-Eurooppaan. Tällä hetkellä tilanne näyttää leirin osalta hyvältä, mutta varasuunnitelmat pitää olla valmiina:

– Toivottavasti elokuun leiri toteutuu. Leirisuunnitelmaa muutettiin tälle kaudelle siten, että kaksi lyhempää korkeanpaikan leiriä korvataan nyt yhdellä pidemmällä leirillä. Syksyn osalta leirisuunnitelma on tehty, mutta toki seurataan tilannetta matkustusrajoitusten osalta ja tarvittaessa on muutettava suunnitelmaa nopeallakin aikataululla, pohtii Pärmäkoski.

Pärmäkosken on tarkoitus leireillä Sveitsin Pontresinassa. Viime vuonna Pärmäkoksi oli viikon jakson samassa paikassa ja kahden viikon jakson Italian Seiser Almissa.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri