KU Triac 40 Aero 550x90px

Kaleva: Oulun Hiihtoseura hajoaa

Riitta-Liisa Roponen ja Marjaana Pitkänen vaihtavat Oulun Hiihtoseurasta pois. Kuva: Touho Häkkinen

Riitta-Liisa Roponen ja Marjaana Pitkänen vaihtavat Oulun Hiihtoseurasta pois. Kuva: Touho Häkkinen

Oulun seudulla ilmestyvä Kaleva kertoo lähes kaikkien Oulun Hiihtoseuran kärkihiihtäjien vaihtavan muualla.

Kokenut ja menestynyt Riitta-Liisa Roponen ilmoitti jo toissa viikolla Instagramissa vaihtavansa Visa Ski Team Kemiin. Pohti SkiTeam puolestaan tiedotti nuoren Niilo Moilasen vaihtavan heille. Kovaan kansalliseen kaartiin kuuluva Marjaana Pitkänen kertoo Kestävyysurheilu.fille vaihtavansa Vantaan Hiihtoseuraan.

Kalevan mukaan OHS:stä on vaihtanut pois peräti 30 lisenssihiihtäjää ja yhteensä 50 seuran jäsentä. Myös OHS:n kilpahiihtäjien Tehotiimiä vetänyt Jani Oravamäki vaihtaa maisemaa.

– Johtokunnan tekemät päätökset eivät ole tukeneet huippu-urheilua viimeisen kahden vuoden aikana. Henkinen ja rahallinen tuki pieneni huomattavasti, henkinen tuki loppui jopa kokonaan, kommentoi Oravamäki Kalevalle.

Oravamäki teki asian selväksi myös urheilijoille.

– Sanoin, että jos aiotte huippu-urheilijoiksi ja kasvaa urheilijoina, niin seuraan ei kannata jäädä. Se oli kylmä fakta.

OHS:n johto kiistää, että taloudellinen ja henkinen tuki kärkihiihtäjille olisi loppunut.

– Johtokunnan tuki urheilijoita kohtaan ei ole loppunut missään vaiheessa. Se on täysin väärää tietoa, sanoo OHS:n puheenjohtaja Anne Talvensaari-Mattila Kalevalle.

Oravamäki kertoo Kalevalle, että seuran tuki on pudonnut viimeisen kahden vuoden aikana kolmannekseen aiemmasta. Myös Niilo Moilanen vahvistaa asian.

– Rahallinen tuki ei ollut enää sitä luokkaa, että olisin pystynyt jatkamaan seurassa. Siitä syystä kovia hiihtäjiä lähti, Moilanen kertoo.

Oravamäki kertoo, että suunnitteilla on uusi huippuhiihtoon keskittyvä seura Oulun seudulle. Taustatiimissä on 5-6 hengen porukka. Tulevalle talvelle seuraa ei kuitenkaan ehditä perustaa.

Asiasta laajemmin Kalevan nettisivuilla (vain tilaajille). 

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri