KU Swix Pro 550x90px

Johaug ylirasituksen partaalla - jättää Toppidrettsvekan väliin

Therese Johaug on löytänyt rajansa harjoittelussa. Kuva: NordicFocus

Therese Johaug on löytänyt rajansa harjoittelussa. Kuva: NordicFocus

Huomenna Trondheimissa starttaava rullahiihtotapahtuma Toppidrettsveka kilpaillaan tänä vuonna ilman Therese Johaugia. Norjan hiihtoliitto tiedottaa Johaugin olevan liian rasittunut kilpaillakseen.

Johaug ei ollut parhaimmillaan noin kaksi viikkoa sitten kisatun Blinkfestivalenin starteissa eikä meno ole ollut lentoa viime päivinäkään.

Norjan hiihtoliiton tiedotteen mukaan Johaugin harjoituskuorma on ollut tänä kesänä korkea ja hänen on nyt otettava kevympi harjoitusjakso, jotta riittävä palautuminen varmistetaan.

– Hänen kehonsa ei ole toiminut toivotulla tavalla viime päivien treeneissä ja neuvoteltuaan valmentajansa ja maajoukkueen lääkärien kanssa, on hän päättänyt ettei hän hiihdä tämän viikon kilpailuissa. Hän ei myöskään osallistu Toppidrettsvekan jälkeiselle maajoukkueleirille Meråkerissa, todetaan Norjan hiihtoliiton tiedotteessa.

– On outoa jättää Toppidetssveka väliin. Olen kilpaillut siellä niin monta kertaa ja olen nauttinut siitä erittäin paljon. Minun täytyy kuitenkin kuunnella kroppaani ja säätää rasitusta, jotta pääsen taas normaalitilaan, kommentoi Johaug.

Toppidrettsvekan oli määrä kerätä koko Norjan hiihdon kerma viivalle kolmeen starttiin, mutta poisjääneiden lista on tällä kertaa pitkä. Myös Ragnhild Haga kärsii ylirasitusoireista. Heidi Weng on vilustunut ja hänen odotetaan palaavan normaalin harjoittelun pariin viikon sisällä. Maiken Caspersen Fallalla on ongelmia selän kanssa. Sjur Röthe ei osallistunut Blinkfestivalenin jälkeeen maajoukkeleirille, sillä kroppa ei reagoi toivotusti harjoitteluun. Myös hän jättää Toppidrettsvekan väliin. 

Lisäksi Håvard Solås Taugbøl, Marte Mæhlum Johansen, Ansgar Evensen ja Julie Myhre eivät eri syistä starttaa Toppidrettsvekalla.

Toppidrettsvekan ohjelma:
torstai: 20 km (p) väliaikalähdöllä
perjantai: 1,5 km sprintit (p)
lauantai: 10/15 km (v) joko takaa-ajolähtönä tai väliaikalähtönä.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit