KU Triac 40 Aero 550x90px

Johansson ja Svahn kärkinimet Alliansloppet Action Weekillä Ruotsissa

Linn Svahn voitti Alliansloppet Action Weekin 10 kilometrin perinteisen kilpailun. Kuva: Kisajärjestäjä

Linn Svahn voitti Alliansloppet Action Weekin 10 kilometrin perinteisen kilpailun. Kuva: Kisajärjestäjä

Ruotsin kärkihiihtäjät kisasivat tänään Trollhättanissa Alliansloppet Action Weekillä 10/15 kilometrin perinteisen kilpailut.

Kilpailu hiihdettiin profiililtaan erittäin helpolla ja nopealla kahden kilometrin lenkillä.

Miesten kilpailussa voittoon hiihti 21-vuotias Leo Johansson, joka sijoittui viime talven nuorten MM-hiihdoissa U23-sarjassa 15 kilometrillä viidenneksi. Nuorten esiinmarssia täydensi William Poromaa sijoittuen toiseksi, vain 0,5 sekuntia Johanssonille hävinneenä. 19-vuotias toisen polven maajoukkuehiihtäjä on Frida Karlssonin avopuoliso. Kolmanneksi sijoittunut Oskar Svenssonkin jäi kärkeen vain 0,8 sekuntia.

– Tämä on hyvä palaute onnistuneesta harjoittelusta, mutta ei tätä pidä vertaaman kilpailuihin lumella. Nyt pitää vain painaa hommia syksy ja toivoa hyvää talvea, kommentoi Johansson SVT:n haastattelussa.

Calle Halfvarsson avasi kilpailun vahvasti, johtaen vielä 6,9 kilometrin väliaikapisteessä kilpailua 12 sekunnilla, mutta kaatui tämän jälkeen ja joutui keskeyttämään kilpailun.

Naisten kilpailussa nopea reitti suosi sprinttereitä. Voittoon hiihti eilen maailmancupin sprintin kokonaiskilpailun kristallipallon käsiinsä saanut Linn Svahn. Emma Ribom oli toinen 7,5 sekuntia hitaampana. Kilpailun kolmas Johanna Hagström jäi kärkeen 12,8 sekuntia.

– On typerää sanoa (kilpailun voittaneena), että en ole kovin hyvässä kunnossa. Toivottavasti talvella löytyy enemmän kierroksia. Silloin haluan hiihtää kovaa, kommentoi Svahn SVT:n haastattelussa.

Frida Karlsson hiihti alussa harhaan, tehden noin 20 sekunnin pummin. Karlsson oli seitsemäs 35,7 sekuntia kärkeen jääneenä. Charlotte Kalla pääsi kilpailun alussa Karlssonin pesiin, mutta kierroksen enemmän hiihtäneen Karlssonin matkavauhti oli Kallalle liikaa. Kovavauhtisessa ja tasatyöntöpainotteisessa kilpailussa peesihyötykään ei auttanut Kallaa ja hän putosi suoraan vetoon sijoittuen lopulta 10:nneksi. 

Alliansloppet Action Weekillä hiihdetään huomenna vielä sprintit.

Lue myös: [+] Koronakevät toi Kallalle aikaa ja kärsivällisyyttä – tekniikan eteen tehty työ näkyy joKoronakevät toi Kallalle aikaa ja kärsivällisyyttä – tekniikan eteen tehty työ näkyy jo
Lue myös: [+] Frida Karlsson Ingebrigtsenien jalanjäljissä

Tulokset

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri