KU Swix Pro 550x90px

Maajoukkue mukana Aateli Racessa - Pärmäkoski poissa

Kerttu Niskanen tuulettaa Aateli Racen voittoa 2018. Kuva: Touho Häkkinen

Kerttu Niskanen tuulettaa Aateli Racen voittoa 2018. Kuva: Touho Häkkinen

Vuokatin Aateli Race järjestetään tulevana viikonloppuna jo 16. kerran Vuokatissa. Viikonlopun rullahiihtokilpailut kokoavat maastohiihdon, ampumahiihdon, yhdistetyn ja hiihtosuunnistuksen urheilijoita Vuokattiin.

Perinteisesti juhannuksen jälkeisellä viikolla järjestetty Vuokatin Aateli Race siirrettiin COVID-19-pandemian takia järjestettäväksi syyskuun alkuun. Kilpailut alkavat lauantaina prologilla ja kilpailuohjelma jatkuu sunnuntaina maastojuoksulla. Prologin ja maastojuoksun ajat lasketaan yhteen ja yhteisajan perusteella määräytyy lähtöjärjestys ja aikaerot vapaan tyylin rullahiihtoon (N 10 km, M 15 km), joka huipentuu Vuokatinvaaran päälle.

Koronatilanne on vaatinut kisajärjestäjiltä erityishuomioita. Tapahtuman järjestelyissä ja läpiviemisessä noudatetaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön antamaa ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

– Järjestelyt ovat hyvin aikataulussa. Haluamme järjestää viikonlopun kilpailut vastuullisesti ja turvallisesti niin urheilijoille kuin yleisöllekin. Toivomme, että kaikki paikallaolijat noudattavat hyvää käsihygieniaa, turvavälejä sekä maskisuositusta mahdollisuuksien mukaan. Kisaemäntinä toimivat Miss Suomi 2020 -finalistit jakavat tapahtumassa kasvomaskeja ja käsidesiä, kommentoi kilpailujohtaja Hannu Koivusalo järjestäjien tiedotteessa.

Hiihtomaajoukkue leireilee parhaillaan Vuokatissa ja kilpailee myös Aateli Racessa. Naisten ykkösnimi Krista Pärmäkoski on kuitenkin poissa.

– Kristalla on pitkä ja onnistunut korkeanpaikanleiri takana, mutta tämä syyskuun alun maajoukkueleiri ja kisakokonaisuus olisivat tulleet liian aikaisin rankan leirin jälkeen, taustoittaa Pärmäkosken manageri Aki Pajunoja.

Kilpailuista esitetään 75 minuutin TV-kooste Yle TV2:lta sunnuntaina 13. syyskuuta.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit