KU Swix Pro 550x90px

Heiskanen hiihtää tulevana talvena tshekkiläisessä Slavia Pojistovna Sport Teamissä

Heli Heiskanen hiihti viime talvena Vltava Fund Ski Teamissä.

Heli Heiskanen hiihti viime talvena Vltava Fund Ski Teamissä.

Visma Ski Classics -sarjaan panostava Heli Heiskanen hiihti viime talvena tshekkiläisessä Vltava Fund Ski Teamissä. Ensi talvena Heiskanen hiihtää toisessa tshekkitalli Slavia Pojistovna Sport Teamissä. Heiskanen paljasti asian jo kuukausi sitten Visma Ski Classics -sarjan sivuilla julkaistussa haastattelussa.

 

Heiskaselle tarjottiin jatkoa Vltava Fund Ski Teamissä, mutta tallin haastavan taloustilanteen takia edelliskautta huonommilla ehdoilla.

– Ilmoitin omistajalle, että en näillä ehdoilla jatka. Viikon päästä olin jo varma, että löydän uuden tallin tulevaksi talveksi, paljastaa Heiskanen Kestävyysurheilu.fille.

Heiskasella oli pöydällä useampi vaihtoehto jatkolle. Slavia Pojistovna Sport Team teki tarjouksen, josta ei voinut kieltäytyä.

– Tätä ei voi tehdä puolivillaisesti ja heidän tarjoukselleen ei ollut järkeä sanoa ei. Tein tähän mennessä parhaan sopimukseni, kertoo Heiskanen.

Heiskasen mukaan sopimusneuvottelut menivät helposti. Myötävaikuttamassa sopimuksen syntyyn oli vahvasti myös samassa tallissa hiihtävä lajilegenda Stanislav Rezac. Heiskasta lukuun ottamatta muut tallin hiihtäjät ovat tshekkiläisiä.

Talli kutsui kesällä Heiskasen Tshekkeihin leikkimieliseen kilpailuun, mutta Heiskanen on päättänyt pysytellä toistaiseksi turvallisesti koti-Suomessa.

– Olen leireillyt onnistuneesti Levillä ja Vuokatissa. Viikon päästä oli tarkoitus mennä harjoittelemaan lähikulmille Rukalle, kertoo Posiolla asuva Heiskanen.

Tshekistä on tullut vuosien saatossa useita talleja Visma Ski Classics -sarjaan. Miksi juuri siellä tuntuu löytyvän rahoitusta pitkän matkan hiihtoon?

– Siellä on useita liike-elämän vaikuttajia, jotka rakastavat hiihtoa ja joille on sydämen asia olla myös tukemassa sitä. Esimerkiksi tallini johtaja Pavel Sehnal on ison vakuutusyhtiön suuromistajia.

Heiskanen näkee, että koronapandemian myötä vaikeuksissa ovat erityisesti ne tallit, joiden rahoitus koostuu useammasta pienemmästä kumppanista.

– Lager157:n ja Team Ragde Eiendomin kaltaisten tallien rahoitus on vakaammalla pohjalla, kun mukana on yksi iso ja sitoutunut kumppani.

Lue myös: [+] Kevään upeat lumiolot hyödyntänyt Heli Heiskanen kovin tavoittein Ski Classics -kauteen

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit