KU Swix Pro 550x90px

Maailman suurin rullahiihtokilpailu peruttu

Alliansloppetissa oli viime vuonna 1300 hiihtäjää. Kuva: Alliansloppet

Alliansloppetissa oli viime vuonna 1300 hiihtäjää. Kuva: Alliansloppet

Maailman suurin rullahiihtokilpailu Alliansloppet Ruotsin Trollhättanissa on peruttu.

Alliasloppet oli alunperin tarkoitus järjestää elokuun lopussa, mutta järjestäjät päättivät kesällä järjestää tuolloin vain sprintin ja normaalimatkan kilpailun huipuille ja siirtää myös kuntohiihtäjiä keräävä varsinainen Alliasloppet lokakuun alkuun. Nyt järjestäjät ovat todenneet, että koronapandemian mukanaan tuomat rajoitukset ovat edelleen niin tiukat, ettei tapahtumaa kannata väkisin järjestää. Asiasta kirjoittaa ruotsalainen hiihtomedia längd.se

– Olemme tehneet kaiken voitavamme löytääksemme turvallisen ratkaisun tapahtuman järjestämisen ja yrittäneet voittaa aikaa siirtämällä sen lokakuuhun. Valitettavasti emme voi tarjota turallista ja hauskaa tapahtumaa nykyisissä olosuhteissa. Kilpailuissa, jotka järjestimme Alliansloppet Action Weekin yhteydessä elokuussa oli mukana 50 huippuhiihtäjää ilman yleisöä. Nykyisissä olosuhteissa tuntuu mahdoottomalta toteuttaa tapahtuma, joka kokoaa satamäärin osallistujia ja yleisöä, tiedottaa Alliansloppet.

Viime vuonna Alliansloppetissa oli mukana 1300 hiihtäjää. Vuosien saatossa kilpailussa on nähty myös suomalaisia. Yksi Alliansloppetin suosion salaisuuksista on se, että se on Vasaloppetin luokittelutapahtuma. Hiihtämällä Alliansloppetissa hyvin, hiihtäjä voi parantaa Vasaloppetin lähtöryhmäänsä.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit