KU Swix Pro 550x90px

Hiihdon Suomen Cupilla juhlavuosi

Hannu Koivusalo Vantaan Suomen Cupissa 2020. Kuva: Touho Häkkinen

Hannu Koivusalo Vantaan Suomen Cupissa 2020. Kuva: Touho Häkkinen

Hiihdon Suomen Cupilla on edessään juhlavuosi. Tulevana talvena kilpaillaan jo 10:ttä kertaa.

– Ajatus on juhlistaa asiaa kauden lopuksi Rukalla ja sen takia viimeisenä viikonloppuna kilpailupäivät ovat perjantai ja lauantai, paljastaa Suomen Cupin ”isä” Hannu Koivusalo.

Tällä kaudella perinteinen Rovaniemen viikonloppu jää pois. Sen sijaan marraskuussa hiihdetään Taivalkoskella. Asia on kummastuttanut hiihdon seuraajia. Koivusalo kertoo, että taustalla on koronapandemian sekoittama kilpailukalenteripalapeli.

– Rovaniemellä oli tarkoitus kilpailla SM-hiihdot keväällä 2021. Koska talven aikana ei haluta kilpailla kahta kertaa samalla paikkakunnalla, hiihdetään marraskuussa Taivalkoskella. Ristijärven viimekeväisten SM-hiihtojen siirto tulevalle talvelle siirsi puolestaan Rovaniemen SM-viikonlopun vuodella eteenpäin, selostaa Koivusalo.

Monen muun tapahtuman ja sarjan tapaan Suomen Cup seuraa mihin suuntaan koronapandemia kehittyy. Yhteistyökumppanitilannetta Koivusalo kuvaa stabiiliksi.

Koivusalo istuu Kansainvälisen hiihtoliiton maastohiihtokomiteassa, joka kokoontuu lokakuun alussa käsittelemään tulevan maailmancup-kauden alkua. Uudet matkustussuositukset avaavat liikennettä Euroopasta Suomeen ellei koronapandemia maissa pahene. Tämä on positiivinen signaali Rukan maailmancupin suhteen. Matkustus Venäjältä ja Yhdysvalloista Suomeen on vielä kysymysmerkki.

Onko ollut mitään spekulaatioita, että maailmancupin vaarantuessa Ruotsista tai Norjasta kutsuttaisiin hiihtäjiä mukaan Suomen Cupiin?

– Mitään sellaisia suunnitelmia ei ole ollut, vastaa Koivusalo.

Lopuksi Koivusalo muistuttaa kaikkia hiihdon ystäviä katsomaan sunnuntaina Yleltä Vuokatin Aateli Racen koostelähetyksen.

Lue myös: Hiihdon Suomen Cupin ohjelma kaudelle 2020/2021

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit