KU Swix Pro 550x90px

Fluoritestilaitteen kehitystyö edelleen kesken - sidosryhmille tarkoitettu esittely siirtyy

FIS:n on tarkoitus aloittaa fluoritestaus heti kauden alussa. Kuva: NordicFocus

FIS:n on tarkoitus aloittaa fluoritestaus heti kauden alussa. Kuva: NordicFocus

Kansainvälinen hiihtoliitto FIS tiedotti eilen kansallisia lajiliittoja ja alan yrityksiä, että se joutuu lykkäämään syyskuun lopulle suunniteltua tilaisuutta, jossa testilaitetta ja testausprosessia oli tarkoitus esitellä sidosryhmille.

FIS on kehittänyt fluoritestilaitetta yhdessä Kompass-nimisen yrityksen Fraunhofer-instituutin kanssa. Tällä viikolla suoritettujen testien perusteella laitteen toimintaan ei olla vielä tyytyväisiä.

– Nämä kaksi päivää prototyyppien parissa työskentelevien insinöörien kanssa ovat osoittaneet, että olemme edelleen hyvin intensiivisessä kehitysvaiheessa ja että prototyyppikehityksen loppuunsaattaminen on kesken. Laboratoriotestit ovat myös osoittaneet, että tarvitaan edelleen sisäisiä testejä, mukautuksia ja kalibrointeja, koska tulokset eivät täysin tyydyttäneet laatuodotuksiamme, kerrotaan FIS:n tiedotteessa.

FIS pyytää sidosryhmiltä ymmärrystä ja tiedottaa siirtävänsä suunniteltua tutustumis- ja koulutustilaisuutta lokakuulle ja lupaa tiedottaa lisää niin pian kuin mahdollista.

Maastohiihdon maailmancupin on tarkoitus startata Rukalta marraskuun viimeisenä viikonloppuna.

Lue myös: [+] Näin fluoritestauslaite on tarkoitus ottaa käyttöön
Lue myös: 
[+] Väliaikakatsaus fluoritestaukseen

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit