KU Triac 40 Aero 550x90px

Helsinki Ski Weeks siirtyy vuoteen 2022 - Järjestelyjä jatketaan vahvan kumppaniverkoston kanssa

Helsinki Ski Weeks siirtyy vuodella eteenpäin.

Helsinki Ski Weeks siirtyy vuodella eteenpäin.

Tammi-helmikuulle 2021 Helsingin Olympiastadionille suunniteltu hiihdon huipputapahtuma Helsinki Ski Weeks, joka yhdistää kansainvälisen sprinttihiihdon ja mahdollistaa pääkaupunkiseutulaisille hiihtoelämyksen kuukauden ajan, siirtyy keväälle 2022.

Hiihtoliitto on todennut ensimmäistä kertaa järjestettävän tapahtuman uhat vallitsevan koronatilanteen vuoksi ovat kantokykyä suuremmat ja päätöksellään Hiihtoliitto kumppaneineen haluaa toimia vastuullisesti yhtäältä terveyden ja turvallisuuden edistämiseksi ja toisaalta sekä lumilajien että tapahtumatoimijoiden suuntaan vallitsevassa koronatilanteessa.

Hiihtoliitto kertoo tiedottessaan Helsinki Ski Weeks -tapahtuman yhteistyökumppanuusmyynnin sujuneen vahvasti. Lisäksi Stadion Sprint -kilpailuun kiinnitettyjä urheilijoita ovat muun muassa olympiavoittaja ja moninkertainen maailmanmestari Johannes Høsflot Kläbo sekä Suomen hiihtomaajoukkueen kirkkaimpia tähtiä oleva arvokisamitalisti Krista Pärmäkoski.

– Meillä on ajankuvaan nähden poikkeuksellisen vahva kumppaniverkosto jo nyt olemassa, sanoo Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteessa.

Helsinki Ski Weeks tapahtuman siirtopäätökseen johtivat vallitseva koronatilanne, nykyiset viranomaisten ohjeet sekä koronapandemian etenemisen näkymät. Tapahtumien järjestämisen epävarmuus johtaa liian suureen riskiin.

– Haluamme tehdä vastuullisen päätöksen lajiemme huippu-urheilun ja seuratoiminnan - strategisten painopistealueidemme - kuin myös muun toimintamme elinvoimaisuuden vuoksi. Siirtopäätös tässä vaiheessa on kestävä niin taloudellisesti kuin myös vastuullisesti terveyden edistämisen ja eri järjestelytahojen suuntaan, toteaa Hämäläinen.

Helsinki Ski Weeks siirtyy vuoteen 2022 ja sen järjestelyjä edistetään Hiihtoliitossa strategian mukaisesti. Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat sitoutuneet katsomaan yhdessä rintamassa tulevaisuuteen ja rakentamaan vuoden 2022 tapahtumasta kokonaisuutta, joka yhdistää huippu-urheilun ja lähiliikunnan mahdollistamisen Helsingin olympiastadionilla.

Tapahtuman uudet päivämäärät ovat kartoituksen alla ja uusi Olympiastadion kaupunkilaisten liikuttajana nivoutuu olympiatunnelmaan Pekingin talviolympialaisten aikana. Samaan aikaan juhlitaan myös vuoden 1952 Helsingin kesäolympialaisten 70-vuotisjuhlaa.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri