KU Triac 40 Aero 550x90px

Lukas Bauer rekrytoi talliinsa Vasaloppetin kakkosen

Bob Impola hiihti Vasaloppetissa toiseksi vuonna 2018. Kuva: Magnus Östh / Visma Ski Classics

Bob Impola hiihti Vasaloppetissa toiseksi vuonna 2018. Kuva: Magnus Östh / Visma Ski Classics

Tshekin entinen huippuhiihtäjä Lukas Bauer on rekrytoinut Visma Ski Classics -sarjaa kiertävään talliinsa Ed System Bauer Teamiin  vuoden 2018 Vasaloppetin kakkosen Bob Impolan. Asista uutisoi Visma Ski Classics.

28-vuotias Impola on ollut vailla tallia keväästä asti, kun Team Serneke pisti pillit pussiin.

Viisinkertainen arvokisamitalisti, kaksinkertainen Tour de Skin voittaja ja maailmancupin kokonaiskilpailun voittaja Bauer on keskittynyt viime vuodet oman tallin pyörittämiseen ja hiihtänyt kilpailuja itsekin. Bauer kertoi syyskuun alussa langrenn.comin haastattelussa etsivänsä kahta hiihtäjää talliinsa. Bauerin tallin ykköstykki on ollut Katarina Smutna, joka on kuulunut Ski Classics -sarjan vakiomenestyjiin viime vuosina. Langrenn.comin haastattelussa Bauer toivoi hiihtäjiltä sitoutumista tallin yhteistyökumppaneiden varusteisiin.

Bauerin täkyyn tarttunut Impola kertookin, että hän hiihtää ensi kaudella Kästlen suksilla.

– Neuvottelut lähtivät käyntiin heti hyvässä hengessä ja muutaman viikon neuvottelujen jälkeen kaikki selkeytyi muutama päivä sitten, kommentoi Impola.

Vasaloppetin kakkossijasta huolimatta Impola ei ole mikään vakionäky Ski Classics -kisojen kymmenen parhaan joukossa. Ensi vuonna Impola nähdään kuitenkin kaikissa osakilpailuissa La Diagonelaa lukuun ottamatta. Impolan viime viikoissa on ollut myötätuulta muutenkin – hänestä tuli yhdeksän viikkoa sitten isä.

– Ensimmäiset kaksi viikkoa lapsen syntymän jälkeen ajattelin, että kuinka tästä selvitään, mutta nyt kaikki tuntuu hyvältä. Lapsi antaa niin paljon energiaa ja inspiraatiota. Tuntuu todella hyvältä, sanoo Impola.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri