KU Triac 40 Aero 550x90px

FIS:n pääsihteeri Lewisille potkut – hallitus vaikenee syistä

FIS:n pitkäaikainen pääsihteeri Sarah Lewis sai kenkää. Kuva: NordicFocus

FIS:n pitkäaikainen pääsihteeri Sarah Lewis sai kenkää. Kuva: NordicFocus

Kansainvälisen hiihtoliitto FIS tiedotti eilen, että pitkäaikainen pääsihteeri Sarah Lewisille ei jatka tehtävässään. FIS:n hallitus ei ole kommentoinut potkuja sanallakaan.

Pitkän uran tehnyt Lewis aloitti pääsihteerin tehtävässä vuonna 2000. FIS kertoi tiedotteessaan syyksi täydellisen luottamuspulan. Yle on pyytänyt asiaan kommentteja FIS:n hallituksen suomalaisjäseneltä Martti Uusitalolta.

– Tämä on FISin sisäinen asia ja hallituksen sisäinen päätös. Valitettavasti en pysty enkä aio kommentoida tätä. Siinä tapauksessa minusta ei ole paljon apua, kommentoi Ylen sivuilla. Muihin Ylen kysymyksiin Uusitalolta ei herunut kommentaja senkään vertaan.

Yle ei saanut asiaan tarkempaa valaisua myöskään FIS:n varapresidentti Roman Kumpostilta eikä Sarah Lewsilta itseltään.

Yhtä niukkasanainen on ollut myös hallituksessa istuva norjalainen Erik Röste.

– Tämä on henkilöön liittyvä FIS:n sisäinen asia. Minulla ei ole mitään lisäkommentoitavaa siihen mitä lehdistötiedotteessa oli, kommentoi Röste Norjan tietotoimisto NTB:lle.

Ruotsalainen Expressen siteeraa sivuillaan saksalaista journalisti Jens Weinriechia, joka on kirjoittanut Twitterissä FIS:n presidentti Gianfranco Kasperin ja Lewisin jäisistä väleistä: "Kasper ja Lewis tuskin puhuivat toisilleen. Heidän välillään oli kasvavaa epäluottamusta – jopa vihaa – monen vuoden ajalta."

Jens Weinriech arvioi myös Lewisin tehneen työnsä huonommin ja huonommin.

Expressen tuo esiin myös mahdollisuuden, että Lewis olisi havittelemassa FIS:n puheenjohtajuutta Kasperin luopuessa paikastaan ensi keväänä. Expressen kirjoittaa, että Lewis ei ole kuitenkaan ilmoittanut kiinnostustaan julkisesti. Expressenin arvion mukaan todennäköisimmät uudet puheenjohtajavaihtoehdot ovat tällä hetkellä sveitsiläinen Urs Lehmann, ruotsalainen Mats Årjes ja ruotsalainen miljardööri Johan Eliasch, joka asuu Iso-Britanniassa ja on sen nimeämä ehdokas. 

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri