KU Swix Pro 550x90px

Magner Dalen: Harjoittelemme rajoilla ja välillä ylikin

Andreas Nygaard, Oskar Kardin, Anders Aukland,  Petter Eliassen ja Joar Thele Gardermoenin lumisissa olosuhteissa. Kuva: Magnar Dalen

Andreas Nygaard, Oskar Kardin, Anders Aukland, Petter Eliassen ja Joar Thele Gardermoenin lumisissa olosuhteissa. Kuva: Magnar Dalen

Visma Ski Classics -sarjan ykköstalli Team Ragde Eiendom harjoittelee tällä hetkellä Oslon lentokentän Gardermoenin lähellä. Tallin johtaja Magnar Dalen kommentoi hiihtäjiensä tämän hetken tilannetta Visma Ski Classicsin sivuilla.

– Tilanne on vuodenaikaan nähden normaali. Joillakin hiihtäjillä on pieniä kipuja siellä täällä. Jotkut ovat vähän väsyneitä ja joillakin on ongelmia kyynärpäiden kanssa. Harjoittelemme paljon ja kovaa. Rajoilla ja välillä ylikin, sanoo Dalen.

Dalen kertoo, että talli on harjoitellut Norjassa, pyrkii pysymään omassa kuplassaan ja valmistautumaan normaalisti kilpailukauteen, samalla kuitenkin eri skenaarioita tulevasta kaudesta pohtien.

Parhaillaan käynnissä olevalla leirillä talli tekee kilpailunomaisia kovia harjoituksia ja testejä nähdäkseen tämän hetken tilanteen.

– Petter Eliassen on kunnossa, muut vähän normaalitasoaan alempana, mutta he kuntoutuvat kyllä.

Marit Björgen hiihtää Team Ragde Eiendomin väreissä ainakin Vasaloppetissa. Dalen kertoo, että Björgen on harjoitellut 10-12 tuntia viikossa. Dalen ei halua ennakoida mikä Björgenin vauhti on, mutta kiittelee Björgenin paluun merkitystä pitkän matkan hiihdolle ja sitä, että Björgen on osa tallia.

Hiihtääkö Marit kisoja ennen Vasaloppetia?

– Toivomme sitä, mutta hän ei halua luvata mitään, mitä ei pysty pitämään. Pidämme sitä bonuksena, jos näin käy.

On mahdollista, että myös Therese Johaug nähdään Team Ragde Eiendomin mustaoransseissa väreissä loppukaudesta.

– Toivon sitä, mutta se ei ole meidän käsissämme. Therese keskittyy maailmancupiin ja MM-hiihtoihin, mutta jos vertaa maailmancupin kalenteria Visma Ski Classics Pro Tourin kalenteriin, näkee että maailmancup päättyy paljon aiemmin. Jos Therese on terve ja motivoitunut, olemme valmiita tukemaan häntä. Olisi pitkän matkan hiihdon kiinnostavuudelle hieno juttu, jos hän hiihtäisi, päättää Dalen.

On kenties mahdollista, että Johaug hiihtää Ylläs-Levin?

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit