KU Swix Pro 550x90px

Yleisöllä pääsy ampumahiihdon maailmancupin avaukseen

Mari Eder viime kevään Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Mari Eder viime kevään Kontiolahdella. Kuva: NordicFocus

Yleisöllä on pääsy ampumahiihdon maailmancupin avaukseen Kohtiolahdelle, toisin kuin maastohiihdon maailmancup-avaukseen Rukalle.

Itä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaan kokoontumisrajoitukset Itä-Suomessa säilyvät marraskuussa ennallaan. Tämän myötä Kontiolahden kisajärjestäjät ovat päättäneet, että lipunmyynti ampumahiihdon maailmancup-tapahtumiin avataan. Tapahtuma-alueella yleisön liikkumista ja palveluja rajataan sisääntulosta alkaen.

Lipunmyynnin ampumahiihdon maailmancup-tapahtumiin marras-joulukuun vaihteessa.

– Aluehallintoviraston päätös koskee maailmancupin avausta 28.-29. marraskuuta, mutta avaamme lipunmyynnin samalla myös seuraavalla viikolla, 3.-6 joulukuuta järjestettävään tapahtumaan. Jos viranomaisohjeet muuttuvat niin, että yleisöä ei sallita, rahat palautetaan takaisin lippuja ostaneille, sanoo lipunmyynnistä vastaava Jarno Lautamatti Kontiolahden Urheilijat ry:stä seuran tiedotteessa. 

Yleisön turvallisuuteen erityisjärjestelyt

Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan tapahtumajärjestäjän on turvattava yleisön mahdollisuus riittäviin turvaväleihin sekä käsien puhdistamiseen.

– Katsomot ovat ulkona, mikä antaa yleisölle paremmat mahdollisuudet levittäytyä. Yleisölle varataan selkeät kulkureitit ja lohkot, joihin sallitaan vain rajattu määrä ihmisiä, Lautamatti sanoo.

Lohkojen rakentamisen ja rajoitusten jälkeen ampumahiihtokisojen kaikissa katsomoissa on paikkoja 4500 katsojalle. 

– Kunkin lohkon ihmiset ovat koko ajan omalla alueellaan, sisääntuloportista alkaen.

Järjestelyt muuttuvat myös stadionin yleisökuljetusten osalta. Joensuun kaupungin ja Kontiolahden kunnan tarjoamia, yleisölle maksuttomia linja-autokuljetuksia ei turvallisuussyistä järjestetä.

– Yleisö saapuu paikalle omilla autoillaan, mikä antaa mahdollisuuden välttää kontakteja vieraiden henkilöiden kanssa, Lautamatti sanoo.

IBU:n vierailu lokakuussa

Kansainvälisen ampumahiihtoliitto IBU:n kilpailujohtaja Borut Nunar perehtyi Kontiolahden kisajärjestelyihin aiemmin lokakuussa. 

Hän painottaa urheilijoiden, joukkueiden ja katsojien turvallisuutta IBU:n alaisissa tapahtumissa.

– IBU on luonut kesän aikana tapahtumille erillisen koronaohjeistuksen. Yhdessä kunkin maan viranomaisohjeiden kanssa tämä ohjeistus linjaa tapahtumajärjestelyjä, Nunar sanoo. 

– Kontiolahden ampumahiihtostadion on ensimmäinen stadion, joka tuli testatuksi koronan tuomissa poikkeusoloissa maaliskuussa. Silloin jouduimme sopeutumaan muutoksiin hyvin nopeasti. Nyt kauden avauksessa stadionin palvelut toteutetaan uusien IBU:n koronaohjeiden mukaisesti.

Lue myös: Maailmancupin avaus kilpaillaan Rukalla ilman yleisöä

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit