KU Swix Pro 550x90px

Tour de Skin viimeiset kilpailut käydään ilman yleisöä

Krista Pärmäkoski Tour de Skin palkintopallilla vuonna 2019. Kuva: NordicFocus

Krista Pärmäkoski Tour de Skin palkintopallilla vuonna 2019. Kuva: NordicFocus

Tour de Skin viimeiset osakilpailut Val di Fiemmessä käydään ilman yleisöä, tiedottaa kisajärjestäjä sivuillaan.

Tour de Skillä ja samalla Val di Fiemmen päätöskilpailuilla on edessään juhlavuosi, kun hiihtokiertue kilpaillaan 15:nnen kerran. Järjestäjät ovat kuitenkin jo tässä vaiheessa tehneet päätöksen, että Val di Fiemmen laakson hiihtostadionille Lago di Teseroon ei yleisöllä ole pääsyä. Myös loppunousu pysyyy yleisöltä suljettuna.

Parhaimmillaan Alpe Cermisin rinteillä on ollut yleisöä jopa 20 000.

– Halusimme pysyä mukana maailmancupin ohjelmassa ja kaikesta huolimatta antaa maailmalle positiivisen kuvan Trentinosta ja Val di Fiemmestä. Maailma ei pääty koronavirukseem. On tärkeää tuoda esiin paikallista aluetta ja auttaa taloutta elpymään. Trentino ja Val di Fiemme ovat urheilun ja rentoutumisen symboleja. Haluamme välittää tämän viestin kaikille TV-katsojille ympäri maailmaa. Tour de Skin 2020 kilpailuja katseli suorana televisiosta 198 miljoonaa ihmistä ja Alpe Cermisin loppunousu oli katsotuin kilpailu koko maastohiihdon maailmancup-kauden aikana. Tämä on meille erittäin tärkeää, kommentoi järjestelyorganisaation puheenjohtaja Bruno Felicetti.

Myös maailmancupin avauksessa Rukalla kilpaillaan ilman yleisöä ja olettavaa on, että vastaavia päätöksiä nähdään enemmänkin.

Val di Fiemmen kilpaliut hiihdetään 8.-10. tammikuuta.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit