KU Swix Pro 550x90px

Kanadalaisia ei nähdä maailmancupissa ennen uutta vuotta

Kanadan maajoukkue Seefeldin MM-hiihdoissa. Kuva: NordicFocus

Kanadan maajoukkue Seefeldin MM-hiihdoissa. Kuva: NordicFocus

Kanada ei lähetä yhtään urheilijaa maastohiihdon maailmancupiin ennen uutta vuotta. Asiasta kertoo Kanadan maajoukkueen norjalainen päävalmentaja Erik Bråthen Langrenn.com-sivustolle.

– Covid-19 on todellakin osoittautunut kovimmaksi vastustajaksi, joka Kanadan hiihtoliitolla on koskaan ollut. Pandemia on tarkoittanut, että meidän on jatkuvasti muutettava ja mukautettava suunnitelmiamme ja valmistautumistamme. Nyt meidän on keskityttävä kilpailumahdollisuuksiin, joita meillä on täällä, Bråthen sanoo.

Kolmatta kautta Kanadan maastohiihtojoukkueen päävalmentajana aloittava norjalainen kertoo, että maajoukkue on päättänyt jättää ennen uutta vuotta kilpailtavat maailmancupin osakilpailut väliin.

Langrenn.comin artikkelissa maajoukkueen kerrotaan siirtävän katseet kohti MM-katsastuksia, jotka hiihdetään Whistlerissä Kanadan Brittiläisen Kolumbian maakunnassa 7.-10. tammikuuta.

– Teemme myös B-suunnitelman MM-valintojen suhteen, jos tilanne ei salli meidän matkustaa Whistleriin tammikuussa. On tärkeää muistaa, että tämä pandemia ei ole vielä ohi ja tärkeintä on terveys. Kannamme vastuumme, emmekä edistä tartuntojen tarpeetonta leviämistä, kertoo Erik Bråthen Langrenn.com-sivustolle.

Päätös tarkoittanee sitä, ettei kanadalaisia nähdä myöskään Tour de Skillä, joka starttaa 1. tammikuuta Sveitsistä.

-Petri ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit