KU Rollerski 550x90px

Hiihtäjä Fredrik Karlsson kuoli moottorikelkkaonnettomuudessa

FredrikKarlsson felgenhauer200412 introLisää suru-uutisia Ruotsin hiihtopiireistä. Ruotsalainen maajoukkuehiihtäjä Fredrik Karlsson kuoli torstaina 27-vuotiaana moottorikelkkaonnettomuudessa Bruksvallsfjällenissä.

FredrikKarlsson felgenhauer200412Lupaava Fredrik Karlsson kuoli kelkkaonnettomuudessa. Kuva: Felgenhauer/NordicFocusLisää suru-uutisia Ruotsin hiihtopiireistä. Ruotsalainen maajoukkuehiihtäjä Fredrik Karlsson kuoli torstaina 27-vuotiaana moottorikelkkaonnettomuudessa Bruksvallsfjällenissä.

Fredrik Karlsson on kuulunut lähinnä Ruotsin B-maajoukkueeseen ja tänä vuonna hän hiihti erinomaisen kauden voittaen kaksi kilpailua Skandinavia-cupissa sekä Ruotsin viestimestaruuden seuransa Hudiksvallin IF:n riveissä. Karlsson hiihti talvella myös muutaman maailmancupin kilpailun ja hänet valittiin hiljattain Ruotsin Team 2015 maajoukkueryhmään, jonka tavoitteena on Falunin kotikisat 2015.

Fredrik Karlsson oli Ruotsin tunturissa Bruksvallsfjällenissä osallistuakseen viikonloppuna kauden päätöskilpailuihin. Torstaina oli lepopäivä, joten Karlsson lähti moottorikelkkaretkelle tunturiin. Ruotsin poliisin mukaan tunturissa oli lumisateen ja tuulen johdosta huono näkyvyys, joka johti kohtalokkaaseen onnettomuuteen.

Karlsson ajoi huonon näkyvyyden johdosta moottorikelkkareitin vieressä olevaan ojaan, sinkoutui kelkan yli ja menetti tajuntansa. Paikalle tulleet ambulanssihelikopterin ja tunturipelastuksen henkilöt aloittivat elvytystoimenpiteet paikan päällä, mutta lupaavan hiihtäjän henkeä ei ollut enää mahdollista pelastaa.

Viime viikot ovat olleet varsin surulliset länsinaapuriemme hiihtopiireille. Ensin kuoli norjalainen mestarivalmentaja Inge Bråten ja viime sunnuntaina ruotsalainen entinen maajoukkuehiihtäjä Jenny Olsson syöpäsairauksiin ja nyt siis lupaava Fredrik Karlsson moottorikelkkaonnettomuudessa.

Lähde: Längd.se - Sweski.com

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri