KU Rollerski 550x90px

Frank Ullrich Saksan uusi hiihdon päävalmentaja

FrankUllrich manzoni introSaksan hiihtomaajoukkueen uusi päävalmentaja on entinen mestariampumahiihtäjä ja Saksan ampumahiihdon päävalmentaja Frank Ullrich.

 

FrankUllrich manzoniFrank Ullrich. Kuva: Manzoni/NordicFocusSaksan hiihtomaajoukkueen uusi päävalmentaja on entinen mestariampumahiihtäjä ja Saksan ampumahiihdon päävalmentaja Frank Ullrich.

Itä-Saksasta kotoisin oleva Frank Ullrich (54) voitti omalla aktiiviurallaan ampumahiihdossa yhden olympiakullan ja peräti yhdeksän maailmanmestaruutta. Maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti neljästi. Saksan ampumahiihdon päävalmentajana hän toimi vuosina 1998–2010.

Jochen Behlen yllättävän lopettamispäätöksen jälkeen Saksan hiihtoliiton oli löydettävä nopeasti uusi päävalmentaja. Frank Ullrichin valinta ei ollut mikään yllätys. Saksassa ampumahiihdolla ei ole omaa liittoa, vaan myös se kuuluu Saksan Hiihtoliiton alaisuuteen. Ullrich on toiminut jo menneellä kaudella Saksan nuorten maajoukkuehiihtäjien kanssa. Lisäksi hän on toiminut henkilökohtaisena neuvonantajana kokeneille Axel Teichmannille ja Jens Filbrichille.

Lähde: xs-ski.de

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri