KU Rollerski 550x90px

Heikkinen kaksi kuukautta Ranskassa

matti090512Matti Heikkinen leireilee tulevana kesänä pitemmän kaavan mukaan, kun edessä on kahden kuukauden leiri Ranskassa. Heikkinen suuntaa kesä-heinäkuuksi Grenoblen pohjoispuolelle Villard de Lansiin.

matti090512Matti Heikkinen. Kuva: Hevoskuuri.fiMatti Heikkinen leireilee tulevana kesänä pitemmän kaavan mukaan, kun edessä on kahden kuukauden leiri Ranskassa. Heikkinen suuntaa kesä-heinäkuuksi Grenoblen pohjoispuolelle Villard de Lansiin. Alue on ollut muun muassa ranskalaisten ampumahiihtäjien suosiossa.

- Kävin tarkastamassa paikan kauden päätteeksi ja kävin samalla Salomonilla Annecyssa. Olosuhteet näyttävät hyviltä niin rullahiihtoon, juoksuun kuin pyöräilyynkiin. Majoitus tulee olemaan 1100 metriä meren pinnan yläpuolella ja harjoituksissa on mahdollisuus liikkua noin 2400 metrissä, kertoo Heikkinen Hevoskuurille.

Heikkinen jatkaa harjoittelua samoilla linjoillla kuin tähänkin asti.

- Suuria muutoksia harjoitteluun ei ole syytä tehdä. Vahvuuksien kautta pyritään menemään. Kisoja tulen hiihtämään jonkin verran vähemmän kuin aiemmin, tuumi Heikkinen.

Hiihtopiirejä puhuttaa tällä hetkellä Sami Jauhojärven vaihto One Wayn talliin. Tähän liittyen on pakko kysyä Heikkiseltä, miten hän arvioi siirtonsa Salomonille onnistuneen ensimmäisen vuoden jälkeen.

- Kalustotilanne on itseasiassa paljon parempi jo nyt, kuin uskalsin vuosi sitten odottaa. Molemmilla tyyleillä on hiihdetty cupissa 10 parhaan joukkoon. Toki vielä on tekemistä ja kaikilla ongelmakeleillä ei ole vielä päästy testaamaan tarpeeksi, arvioi Heikkinen.

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri