KU Triac 40 Aero 550x90px

Björgen ja Gaillard Toppidrettsvekan avausetapin nopeimmat

bjoergen topiddrett laihoPerinteinen hiihtäjien kesätapahtuma Toppidrettsveka oli koonnut suuren osan huippuhiihtäjiä Norjaan mittelemään kolmipäiväisen kilpailun herruudesta.

bjoergen topiddrett laihoMarit Björgenin kunto on rautaa kesälläkin. Kuva: Aapo LaihoPerinteinen hiihtäjien kesätapahtuma Toppidrettsveka oli koonnut suuren osan huippuhiihtäjiä Norjaan mittelemään kolmipäiväisen kilpailun herruudesta. Marit Björgen hallitsi suvereeniin tyyliin naisten avausta, miehissä Ranskan Jean Marc Gaillard joutui tiukemmalle 24 kilometrin perinteisen tyylin rullahiihdossa.

Naisten kilpailussa Norjan Marit Björgen oli jälleen omaa luokkaansa karaten muilta yhteislähtönä käydyssä kilpailussa. Ainoastaan nuori lupaus Heidi Weng pysyi hänen tuntumassa häviten Björgenille 32 sekuntia. Kilpailun kolmas, Slovenian Katja Visnar hävisi jo lähes kolme minuuttia.

Lehtonen 13:s

Miehissä voiton vei Ranskan kokenut Jean Marc Gaillard, joka voitti Simen Östensenin neljällä sekunnilla. Martin Johnsrud Sundby hävisi 2 sekuntia enemmän. Suomalaishiihtäjistä mukana oli Lari Lehtonen, joka sijoittui kovassa seurassa sijalle 13, 1.17 Gaillardille hävinneenä.

Lari Lehtonen oli suhteellisen tyytyväinen tasatyöntöpainotteiseen rullahiihtokisaan, jossa alussa oli jyrkkä nousu ja loppuun vielä 3 kilometrin nousu. Alun ja lopun välissä reitti kulki pääosin tasamaalla.

– Kyllä tämä 13.sija on ihan hyvä kisassa, jossa oli Norjan ja Ruotsin maajoukkuehiihtäjiä ja myös Keski-Euroopasta kavereita. Erityisesti lopun 3 km:n nousussa jaksoin hyvin puristaa ja tuntui, että tasatyöntökin meni hyvin aiemmin tasatyöntökisoihin verrattuna. Taas on kehitys mennyt askeleen eteenpäin, tuumi Norjasta tavoitettu Lari Lehtonen.

– Jossain puolenvälin paikkeilla kärkiryhmä teki alamäkivoittoisella osuudella rytminvaihdoksen, johon oma nopeus ei vaan riittänyt. Siinä se meni sitten näkyvillä edessä suurimman osan matkaa. Itse hiihtelin mm. Hellnerin ja Piller Cottrerin kanssa, jotka ylämäkipätkällä sitten jäivät. Huomisesta en hirveästi odota, sillä maastopyörällä olen kilpaillut tasan kaksi kertaa, eikä sprintitkään ole minun bravuureja. Perjantain päätöspäivä sopiikin sitten minulle paremmin, jatkoi Lehtonen.

Toppidrettsveka jatkuu torstaina maastopyöräilyllä ja perinteisen sprintillä.

Tulokset Toppidrettsveka - 1. etappi. - 24 km rullahiihto P

Aure, Møre og Romsdal - 20. kesäkuuta 2012

Miehet

1. Jean Marc Gaillard, FRA 57:04.0
2. Simen Østensen, Fossum IF/Team Xtra personell 57:08.6
3. Martin Johnsrud Sundby, NOR 57:10.2
4. Andrew Musgrave, GBR 57:12.2
5. Øystein Pettersen, NOR 57:16.1
6. Jerry Ahrlin, Team Xtra personell 57:18.3
13. Lari Lehtonen Suomi 58:21.2

Naiset

1. Marit Bjørgen, NOR 1:05:57.2
2. Heidi Weng, NOR 1:06:29.2
3. Katja Visnar, SLO 1:08:44.6
4. Martine Ek Hagen, NOR 1:08:53.7
5. Marthe Kristoffersen, NOR 1:08:53.8
6. Sandra Hansson, SWE 1:09:52.8

>> Miehet tulokset

>> Naiset tulokset

>> Kisasivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri