KU Triac 40 Aero 550x90px

Toppidrettsvekassa ohjelmassa maastopyöräilyä ja rullasuksisprinttiä

roenning laihoNorjan Toppidrettsvekan toisen päivän maastopyöräilyä hallitsivat lajin spesialistit. Perinteisen rullahiihtosprintin voittajia olivat Norjan Eldar Rönning ja Slovenian Katja Visnar.

roenning laihoEldar Rönning hallitsi miesten sprinttiä. Kuva: Aapo LaihoNorjan Toppidrettsvekan toisen päivän maastopyöräilyä hallitsivat lajin spesialistit. Perinteisen rullahiihtosprintin voittajia olivat Norjan Eldar Rönning ja Slovenian Katja Visnar.

Maastopyöräilyllä oli mittaa 35 kilometriä ja sitä hallitsivat miehissä Team United Bakersin erikoismiehet ottaen nelosvoiton Ole Hemin johdolla. Hiihtäjistä paras oli Martin Andersen viidentenä. Monet hiihtäjät jättivätkin tämän lajin väliin aamupäivällä. Myös naisten puolella Norjan maajoukkuenaiset jättivät Marit Björgenin johdolla maastopyöräilyn väliin ja näin voitto meni pyöräilijä Borghild Lövsethille. Paras hiihtäjä oli Sandra Hansson neljäntenä.

Suomen Lari Lehtonen taisteli urhoollisesti pyöräilyn läpi sijoittuen 24 sijalle reilut 16 minuuttia voittajalle hävinneenä.

– Ensimmäisessä mäessä lihakset meni aivan laktaateille. Pyöräilyn osuus harjoittelusta on ollut niin vähäistä, että jalat eivät ole tottuneet pyöräilyyn eikä varsinkaan näin kovavauhtiseen. Seurailin sykettä matkan varrella ja se oli aerobisen kynnyksen paikkeilla, mutta jalat olivat aivan hapoilla. Suot olivat aika märkiä ja pyörää joutui taluttamaan välillä aika pitkiä pätkiä, koska juosten eteneminen oli yksinkertaisesti nopeampaa. Odotuksia tästä kisasta ei juuri ollut, koska elämäni aikana olen ajanut tähän mennessä vain muutaman maastopyöräkisan, kertoi Lehtonen kovasta pyöräilystä.

Rönning ja Visnar sprintin ykköset

Päivän päätteeksi oli ohjelmassa perinteisen rullahiihto sprintti aika-ajoineen ja pudotuserineen. Miesten kilpailua hallitsi Norjan Eldar Rönning, joka voitti ensin aika-ajon ja tämän jälkeen myös kaikki pudotuserät finaalia myöten. Kovimman vastuksen hänelle tarjosi Hans Petter Lykkja.

Naisten kilpailussa koettiin yllätys, sillä Marit Björgen ei voittanutkaan. Slovenian Katja Visnar pääsi yllättämään aika-ajoa ja muita pudotuseriä hallinneen Björgenin finaalissa. Heidi Weng oli kolmas.

Lari Lehtonen oli aika-ajon 36. ja jäi parisen sekuntia jatkopaikasta.

– Aloitin ehkä vähän turhan kovaa. Tarkoitus oli puristaa kääntöpaikan jälkeen loppu kovaa, mutta hyydyin pikkuisen. Jatkoeriin pääsy ei ollut tällä kertaa kovin kaukana, sillä viimeisestä jatkopaikasta jäin vain kaksi sekuntia. Jännitin etukäteen hieman radan tiukkoja mutkia, mutta niistä selvisin hyvin kovassakin vauhdissa. En ole tottunut tällaisiin rullasuksisprintteihin ja tuntui, että suksia oli vaikea hallita ja tekniikka oli vaikea pitää kasassa. Huominen maantiejuoksu sopii minulle ja tavoitteena olisi saada sen perusteella hyvä lähtöpaikka viimeiseen osakilpailuun eli vapaan takaa-ajoon. Toivottavasti pääsen hyvään takaa-ajoporukkaan, ettei tarvitse lähteä yksin tekemään töitä, tuumi Lehtonen päivän päätteeksi.

Toppidrettsveka - 2. etappi - 35 km maastopyöräily

Aure, Møre og Romsdal - 21.kesäkuuta 2012

Miehet

1. Ole Hem, Team United Bakeries 1:19:45.8
2. Jo Nordskar, Team United Bakeries 1:19:45.9
3. Rune Høydahl, Team United Bakeries 1:19:46.0
4. Håkon Austad, Team United Bakeries 1:19:46.1
5. Martin Andersen, Engerdal Spkl/Team Norgeshus 1:21:28.5
6. Anders Högberg, Skogn IL/Team Skigo 1:22:22.4
24. Lari LEHTONEN FIN 1:35:57.4

>> Miesten pyöräilytulokset

Naiset

1. Borghild Løvset, Orkla CK 1:30:15.3
2. Heidi Rosasen Sandstø, Team United Bakeries 1:30:33.3
3. Ingrid Lorvik, CK Victoria 1:36:12.6
4. Sandra Hansson, SWE 1:42:46.6
5. Stephanie Santer, ITA 1:43:46.8
6. Pia Sofie Måbø, Stathelle Ski/Grenland Ski 1:45:33.5

Rullahiihto 1,5 km P

Miehet A-finaali

1. Eldar Rønning, NOR
2. Hans Petter Lykkja, Dalaguten 14/Team Veidekke
3. Eirik Brandsdal, NOR
4. Kent Ove Clausen, Tydal IL/Team Veidekke
5. Pål Golberg, NOR
6. Øystein Pettersen, NOR

Naiset A-finaali

1. Katja Visnar, SLO
2. Marit Bjørgen, NOR
3. Heidi Weng, NOR
4. Marthe Kristoffersen, NOR
5. Sandra Hansson, SWE
6. Laila Kveli, Lierne IL/Team Xtra personell

>> Sprintin tulokset prologi + pudotuserät

>> Kisasivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri