KU Triac 40 Aero 550x90px

Pettersen ja Weng Toppidrettsvekan voittajat

HeidiWeng220612 laihoIsäntämaa Norjan Öystein Pettersen ja Heidi Weng ratkaisivat Toppidrettsvekan edukseen kolmipäiväisen kilpailun päättäneessä takaa-ajossa.

HeidiWeng220612 laihoHeidi Weng jätti Marit Björgenin selvästi taakseen. Kuva: Aapo LaihoIsäntämaa Norjan Öystein Pettersen ja Heidi Weng ratkaisivat Toppidrettsvekan edukseen kolmipäiväisen kilpailun päättäneessä takaa-ajossa. Suomen Lari Lehtonen oli 25.

Juhannusaaton ohjelmassa oli ensin 3 kilometrin katujuoksu. Voiton vei juoksija Dadafo Dhaqabi ennen Eldar Rönningiä. Dhaqabi otti osaa vain juoksuun ja juoksi eri erässä kuin kokonaiskilpailun voittoa tavoitelleet, joten hiihtäjien ykkönen oli näin Rönning. Lari Lehtonen teki juoksussa parhaan yksittäisen suorituksen ollen hienosti kahdeksas.

– Juoksu oli helppoa viimeistä 300 metriä lukuun ottamatta. Aivan lopussa ei yksinkertaisesti löytynyt enää isompaa vaihdetta vaan kärkimiehet kiihdyttivät vauhtiaan, kertoi Lari Lehtonen juoksustaan

Naisten juoksun voiton vei Heidi Weng niukasti ennen Marthe Kristoffersenia.

Weng löi Björgenin takaa-ajossa

Naisten takaa-ajossa kaikkien yllätykseksi Norjan tuorein superlupaus Heidi Weng karkasi heti alkumatkasta Marit Björgeniltä ja rullahiihti selvään vajaan minuutin voittoon 18 kilometrin vapaan tyylin takaa-ajossa. Marthe Kristoffersen oli kolmas.

– Ei Marit Björgeniäkään liikaa voi kunnioittaa, virnisti iloinen Weng kisan jälkeen.

tiv 12 5etp pallen h f laihoMiesten kärkikolmikko. Kuva: Aapo LaihoMiesten kilpailussa Öystein Pettersen otti ensin takaa-ajoon kärjessä lähteneen Simen Östensenin kiinni, jonka jälkeen pudotti hänet kyydistä ja hiihti neljänteen Toppidrettsvekan voittoonsa. Östensen jäi hänelle 35 sekuntia. Kirikamppailun pronssista vei nimiinsä sprintteri Ola Vigen Hattestad. Lari Lehtonen sijoittui raskaan takaa-ajon jälkeen sijalle 25.

Takaa-ajo oli Lehtoselle kovan kilpailurupeaman jälkeen raskas taival.

– Takaa-ajossa ei ollut enää paukkuja. Jo ensimmäisessä ylämäessä huomasin, mies on aivan makaronia, eikä vaan pystynyt pitämään vauhtia. Matkalla olisi ollut hyviä takaa-ajoporukoita, mutta en vaan pysynyt kyydissä. Yksi kisa vähemmän olisi varmaan tuonut paremman tuloksen, mutta tämä oli hyvää harjoitusta. Treenaamaanhan tänne on tultu. Toivottavasti nyt palaudun hyvin, että jaksan taistella kärkipaikoista ensi viikolla Vuokatin Aateli-racessa, Lehtonen kävi läpi takaa-ajon kulkua ja siirsi katseet jo ensi viikon Vuokatin tapahtumaan.

Toppidrettsveka - 5. etappi. – Takaa-ajo 18 km rullahiihto V

Kristiansund, Møre og Romsdal - 22. kesäkuuta 2012

Miehet

1. Øystein Pettersen, NOR 36:49.5
2. Simen Østensen, Fossum IF/Team Xtra personell 37:24.3
3. Ola Vigen Hattestad, NOR 37:38.3
4. Anders Gløersen, NOR 37:38.5
5. Jean Marc Gaillard, FRA 37:38.5
6. Niklas Dyrhaug, NOR 37:39.4
25. Lari Lehtonen FIN 40:53.2

Naiset

1. Heidi Weng, NOR 42:14.3
2. Marit Bjørgen, NOR 43:11.4
3. Marthe Kristoffersen, NOR 44:00.3
4. Martine Ek Hagen, NOR 44:59.6
5. Kjersti Bø, Strindheim IL 45:35.3
6. Valentina Shevchenko, UKR 47:58.3

>> Miesten takaa-ajon tulokset

>> Naisten takaa-ajon tulokset

>> Miesten katujuoksun tulokset

>> Naisten katujuoksun tulokset

>> Kisasivut

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri