KU Triac 40 Aero 550x90px

Northug teki nelivuotisen sopimuksen Norjan hiihtomaajoukkueen kanssa

PetterNorthug intro010112 hemmersbachSpekuloinnit Petter Northugin aikeista jättää Norjan hiihtomaajoukkue voidaan unohtaa ainakin seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Norjan hiihtotähti teki sopimuksen maansa hiihtomaajoukkueen kanssa aina vuoteen 2016 asti.

PetterNorthug010112 hemmersbachPetter Northug tavoittelee jatkossakin menestystä Norjan maajoukkueen tukemana. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusSpekuloinnit Petter Northugin aikeista jättää Norjan hiihtomaajoukkue voidaan unohtaa ainakin seuraavaksi neljäksi vuodeksi. Norjan hiihtotähti teki sopimuksen maansa hiihtomaajoukkueen kanssa aina vuoteen 2016 asti.

Norjassa on viime vuosien aikana käyty jatkuvasti spekulointeja Petter Northugin aikeista jättää maansa hiihtomaajoukkue ja valmistautua ja harjoitella oman tukitiiminsä voimin. Nyt nämä spekuloinnit voidaan siis unohtaa vähäksi aikaa. Northug kertoo sopimuksen allekirjoittamisen syyksi parikin syytä.

– Olen riippuvainen kaikkein parhaimmasta tuki- ja taustajoukoista sekä harjoitusympäristöstä, sanoo Petter Northug ja jatkaa.

– Tein tämän ratkaisun välttääkseni spekuloinnit. Ei ole epäilystäkään siitä, etten löytäisi nämä parhaat taustaresurssit ja harjoitusympäristöt juuri maajoukkueesta. Missään vaiheessa ei ole ollut ajankohtaisena muuta vaihtoehtoa kuin tämä. Odotan innolla jo tulevia useita arvokisoja Norjan lippu rinnassani, Northug täsmentää vielä ratkaisuaan.

Northug allekirjoitti tiistaina nelivuotisen sopimuksen Norjan Hiihtoliiton kanssa ja myös liitossa ollaan tyytyväisiä ratkaisun löytämisestä.

– Tulevina kausina ovat arvokisat niin Val di Fiemmessä, Sotshissa kuin Falunissa ja nämä ovat tärkeät arvokisat meille. On selvää, että maajoukkue on paras paikka kehittyä maastohiihtäjänä, sanoo Norjan maastohiihtopäällikkö Åge Skinstad.

– Maajoukkueessa voi harjoitella parhaiden hiihtäjien kanssa, jakaa parhaimman tietotaidon ja saada parhaan taustatuen kuten suksihuollon, Skinstad sanoo.

Myös Norjan liiton uusi puheenjohtaja Erik Röste on mielissään Northugin ratkaisusta.

– Norjan päätavoite on olla maailman paras hiihtomaa. Uskomme, että tämä varmistetaan kehittämällä edelleen norjalaista huippu-urheilumallia. Siksi on erittäin iloinen uutinen, että Petter Northug on allekirjoittanut monivuotisen sopimuksen Norjan Hiihtoliiton kanssa, Erik Röste sanoo.

Lähde: Norjan Hiihtoliitto

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri