KU Triac 40 Aero 550x90px

Hellner haastaa Northugin aina mielellään – suksilla, rullasuksilla tai pokerissa

HellnerNorthug1.8.2012 laihoMarcus Hellnerin viime kaudesta ei kokonaisuutena tullut sellaista menestyskulkua kuin vielä Tour de Skin aikoihin näytti. Hellner kipusi Tour de Skin maaliin toisena, mutta sen jälkeen hän ei aivan kärkitaistoon ehtinyt.

HellnerNorthug1.8.2012 laihoMarcus Hellner nauttii hänen ja Petter Northugin välisistä kamppailuista. Oslon MM-sprintissä oli taas hänen vuoro olla parempi. Kuva Aapo Laiho/NordicFocusMarcus Hellnerin viime kaudesta ei kokonaisuutena tullut sellaista menestyskulkua kuin vielä Tour de Skin aikoihin näytti. Hellner kipusi Tour de Skin maaliin toisena, mutta sen jälkeen hän ei aivan kärkitaistoon ehtinyt.

– Olin hyvin mukana kauden alussa ja tammikuulle asti, mutta sen jälkeen kadotin virettäni hieman. Luulen, että harjoitteluni ei ollut kovin hyvää, koska Jällivaarassa oli silloin niin kylmä pitkän aikaa. 25–30 asteen pakkaset eivät pidemmän päälle ole optimaalisia harjoittelulle, Hellner sanoo viime kautta miettiessään.

Ruotsin maajoukkue on viime kauden jälkeen kokenut muutoksia, kun pitkäaikainen päävalmentaja Joakim Abrahamsson jätti tehtävänsä. Miesten maajoukkueen valmentajaksi tuli Arild Monsen. Hellnerin osalta muutokset eivät ole olleet kovin suuria.

– Vastaan enimmäkseen itse harjoittelustani Arildin avulla. Uutuudet ovat lähinnä pieniä yksityiskohtia, kuten sellaisia, miten työstän tasatyönnön tekniikkaani, Hellner kertoo.

Hellnerin kesäharjoittelu on sujunut hyvin. Hän ei kilpaile kesäisin kovinkaan paljoa juosten tai rullahiihtäen, mutta Toppidrettsvecka Auressa kuului ohjelmaan.

– Se on hyvä keino pitää yllä harjoittelun tasoa.

Hellnerkin jatkaa uraansa täysillä kohti Sotshin olympialaisia. Vancouverissa Whistlerin laduilla nähtiin ruotsalaista juhlaa laajalla rintamalla. Monet hiihtäjät satsaavat aiempaa enemmän harjoitteluun korkealla Sotshia ajatellen.

– Suunnitelmani eivät ole vielä täysin selvät, mutta selvää on, että jonkunlaista harjoittelua korkealla täytyy tehdä ennen arvokisoja korkealla", Hellner vastaa kysymykseen omista aikeistaan korkealla leireilyn suhteen.

Tulevana talvena kohokohta on Val di Fiemmen MM-hiihdot. Siellä Hellnerin odotukset ovat selvät.

– Kaikkein eniten haluan menestyä 15 kilometrillä. Mieluiten kultaa tietenkin, hän sanoo tavoitteistaan.

Tulevana kautena maailmancup vierailee joulukuussa Kanadassa. Hellner ei vielä ole varma, onko hän Kanadan-kiertueella mukana, vai pysyykö sen sijaan Ruotsissa tai vastaavasti leirillä jossain Euroopassa.

– Toisaalta pidän kilpailemisesta, ja haluan kilpailla niin paljon kun on mahdollista kunnon kärsimättä. Tour de Ski on aina jännittävä ja mukava, ja siellä olen mielelläni mukana.

Ruotsin maajoukkueessa urheilijat sparraavat toinen toisiaan harjoituksissa ja samalla oppivat toinen toisiltaan. Keskinäinen kilpailu on kehittänyt kaikkia, eivätkä maan menestysodotukset ole suinkaan pelkästään Hellnerin harteilla. Maajoukkueen ulkopuolella Hellnerin ja naapurimaan Petter Northugin kohtaamiset sekä suksilla että rullasuksilla ovat olleet hiihtomaailman klassikkoja, joita on hehkutettu runsaasti etukäteen. Hellner nauttii kaksintaisteluista siinä missä seuraajatkin.

– Se on jännittävä ja mukava kaksintaistelu, johon osallistun mielelläni. Pidän Petteriä vastaan kilpailemisesta sekä rullasuksilla että suksilla. Tai vaikkapa pokerissa, Hellner nauraa.

- Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri