KU Motion Krista 550x90px

Vasaloppet, Birkebeiner ja IEC in Sports yhtiöittivät Ski Classicsin

skiclassicsjohtoMaailman suurimmista pitkän matkan hiihdoista koostuva Ski Classics-sarja on yhtiöitetty.


skiclassicsjohtoKuvassa vasemmalta Hans Petter Wahl Adolfsen, Rune Bergsodden, Max Kållberg, David Nilsson, Sven von Holst ja Jonas Bauer.Maailman suurimmista pitkän matkan hiihdoista koostuva Ski Classics-sarja on yhtiöitetty.

- Tämän askeleen tarkoituksena on kehittää Ski Classicsia oikeaan suuntaan, sanoo yhtiön puheenjohtaja Jonas Bauer.

Ski Classics pitää ensi kaudella sisällään kuusi arvostetuinta pitkän matkan hiihtoa maailmassa: Jizerská Padesatká Tshekissä, Marcialonga Italiassa, König Ludwig Lauf Saksassa, Vasaloppet Ruotsissa, Birkebeinerrennet Norjassa ja Ski Classics Finaali Ruotsissa. Kaikki tapahtumat ovat yli 50 kilometriä pitkiä ja ovat avoimia sekä ammattilaisille että kuntoilijoille.

Nyt muodostetun osakeyhtiön nimi on Ski Classics AB. Vasaloppet ja Birkebeinerrennet omistavat yhtiöstä 51 prosenttia. Loppuosan omistaa yhtiö nimeltä IEC in Sports, joka on kansainvälinen urheilumarkkinointiin keskittynyt yritys, jonka tavoitteena on kehittää olemassa olevia ja uusia urheilutapahtumia ympäri maailman

Vasaloppetin väistyvä toimitusjohtaja Jonas Bauer toimii yhtiön puheenjohtajana.

- Yhtiö tulee jatkamaan sitä hienoa työtä, jota Ski Classics on tehnyt. Tarkoituksena on turvata Ski Classics-konseptin kehitys niin, että se tuottaa hyvää koko hiihtomaailmalle: huippuhiihtäjille, kilpailun järjestäjille, harrastajille, lajiliitoille ja välinevalmistajille. Yhtiön myötä pystymme jatkamaan yhteistyötä IEC:n kanssa. Tällä on ollut ratkaiseva merkitys koko kehitykseen.

Yhtiön toimtusjohtajana aloittaa David Nilsson. Hän on tehnyt monta vuotta töitä pitkän matkan hiihdon kansainvälistymisen eteen. Tärkeimpänä askeleena oli Ski Classics-sarjan perustaminen tammikuussa 2011.

- Ski Classics on ainutlaatuinen talviurheilusarja, jossa kohtaavat sekä ammattilaiset että tavalliset harrastajat. Tulevana talvena Ski Classics pitää sisällään kuusi kilpailua, mutta uskon että jatkossa kalenteriin on mahdollista lisätä yksi tai kaksi kilpailua. Hyvä ajankohta olisi ennen joulua ja helmikuun puolivälissä. Urheilullisten perusteiden lisäksi uusilta tapahtumilta edellytetään kansainvälisen tason TV-lähetyksen rahoittamista. Toistaiseksi yksikään vapaan hiihtotavan tapahtuma ei ole pystynyt tätä edellytystä täyttämään, mutta mikäli esimerkiksi Engadin Ski Marathon tai La Sgambeda ratkaisevat asian, olemme tyytyväisiä, sanoo Nilsson.

Ski Classics 2013:
Jizerska Padesatka Czech Republic 13th January 2013
Marcialonga Italy 27th January 2013
König Ludwig Lauf Germany 3rd February 2013
Vasaloppet Sweden 3rd March 2013
Birkebeinerrennet Norway 16th March 2013
Ski Classics Final Sweden 23rd March 2012

Finaalitapahtuma on luvattu julkaista lähiaikoina, mutta Hevoskuurin tietotoimiston mukaan se tulee olemaan Årefjellsloppet.

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri