KU Motion Krista 550x90px

Miten hiihto näkyy ensi talvena televisiossa?

Matti Heikkinen vauhdissa viime vuoden maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Matti Heikkinen vauhdissa viime vuoden maailmancupissa. Kuva: NordicFocus

Hevoskuuri selvitti miten maastohiihto näkyy ensi talvena eri TV-kanavilla.

Hevoskuuri selvitti miten maastohiihto näkyy ensi talvena eri TV-kanavilla.

Maailmancup edelleen maksullisella puolella

Hiihdon maailmancup näkyi viime talvena ensimmäistä kertaa MTV3:n kanavilla Rukan avausviikonloppua ja Salpausselän kisoja lukuun ottamatta. Monen hiihdon ystävän harmiksi lähetykset näkyivät maksullisella MTV3Max-kanavalla.

MTV Oy:n urheilupäällikkö Tatu Lehmuskallio kertoo Hevoskuurille, että tulevana talvena mennään viime vuoden tapaan.

- Lähetykset tulevat edelleen maksullisella puolella. Pyrimme näyttämään kaikki kilpailut suorina lähetyksinä, mutta koska eri talvilajien suhteen on niin paljon päällekkäisyyksiä, emme pysty tätä varmasti lupaamaan. Erityisesti mäkihyppy ja muuttuvat olosuhteet vaikuttavat asiaan, kertoo Lehmuskallio.

Ski Classics-lähetykset jatkuvat

Group290112HemAudun Laugaland ja Stanislav Rezac ottavat miehestä mittaa Marcialongan loppunousussa. Kuva: Hemmersbach/NordicFocusMyös monia Hevoskuurin lukijoita kiinnostava Ski Classics-sarja näkyy ensi talvena Maikkarin puolella.

- Myös Ski Classicsin osalta jatketaan viimevuotisella konseptilla. Ski Classics näkyy muiden cupien lomassa joko suorina tai koostelähetyksinä. Emme ole saaneet vielä tarkkoja aikatauluja. Viime talvenahan Ski Classicsin osalta oli joitakin teknisiä ongelmia esimerkiksi Viron kisan osalta, sanoo Lehmuskallio.

MTV3 ei julkaise maksullisen puolen tarkkoja katsojalukuja, mutta yhtiössä ollaan tyytyväisiä tilaajamääriin.

- MTV3Maxin tilaajamäärät ovat olleet nousussa ja tilaajatalouksia on tällä hetkellä yli 600 000. Talven osalta hiihtolajit ovat tärkein myyntivalttimme ja olemme olleet kehitykseen erittäin tyytyväisiä, vakuuttaa Lehmuskallio.

Ylellä laaja tarjonta

Vaikka hiihdon maailmancup ei enää Ylellä näy, on kanavalla tarjolla tuhti kattaus hiihtoa ensi talvena, onhan jälleen arvokisavuosi. Yle näyttää Suomen Cupin, SM-hiihdot, Rukan maailmancup-avauksen, Salpauselän kisat sekä sokerina pohjalla Val di Fiemmen MM-hiihdot. Selostaja toimii tuttuun tapaan Jussi Eskola ja kommentaattoreina Vesa Mäkipää sekä Pirjo Muranen.

Val di Fiemmen MM-hiihdoista Yle tarjoaa kattavan paketin.

- Vanhasta kokemuksesta sanoisin, että MM-hiihdoista on kaikki lajit huomioon ottaen tulossa TV-lähetystä noin 40-50 tuntia. Meillä on tuotantokalusto paikanpäällä. Suomen päähän ei tehdä mitään studiota MM-hiihtojen ajaksi, mutta katsotaan saammeko studionomaisen ratkaisun Val di Fiemmeen, kertoo Yle Urheilun päällikkö Markku Jylhäsalo Hevoskuurille.

Myös ampumahiihdon maailmancup näkyy edelleen Ylellä pääosin suorina lähetyksinä. Selostaja toimii Pertti Tapola ja kommentaattorina Jarmo Punkkinen.

- Katsotaan voimmeko käyttää Jarmoa hyväksi myös maastohiihdon kommentaattorina, kun MM-kisoista on TV-lähetysten lisäksi tulossa myös radiolähetyksiä, pohtii Jylhäsalo.

Hiihto siis näkyy ja kuuluu kattavasti ensi talvena eri kanavilla. Hiihdon ystävien penkkiurheilukausi potkaistaan käyntiin Suomen Cupilla lokakuun viimeisenä viikonloppuna, jolloin Vuokatissa hiihdetään perinteisen sprintit lauantaina sekä 3 x 4 ja 3 x 6 kilometrin viestit sunnuntaina.

-Petri Ikävalko


langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri