KU Motion Krista 550x90px

Hiihtomaajoukkue leirillä Ramsaussa

Jussi Piirainen ja Matti Heikkinen viime syksyn leirillä. Kuva: Aapo Laiho/NordicFocus

Jussi Piirainen ja Matti Heikkinen viime syksyn leirillä. Kuva: Aapo Laiho/NordicFocus

Maastohiihtomaajoukkue leireilee parhaillaan Itävallan Ramsaussa. Hiihtäjillä on takanaan pääsääntöisesti onnistunut kesäharjoittelukausi ja testitulokset näyttävät lupaavilta. Elokuussa normaalimatkojen ryhmä leireili kolme viikkoa Sveitsin Pontresinassa. Samaan aikaan sprinttimaajoukkue harjoitteli onnistuneesti Viron maastohiihtomekassa Otepäässä.

- Pontresinan leiri oli erittäin onnistunut ja leirin jälkeen urheilijat ovat tehneet hyviä testituloksia, kertoo maajoukkuevalmentaja Jussi Piirainen Hevoskuurille.

Osa maajoukkueurheilijoista testasi puolitoista viikkoa sitten kuntoaan Vuokatinvaaran testijuoksussa ja ainakin Matti Heikkinen ja Lari Lehtonen paransivat reilusti ennätyksiään, Lehtosen lyödessä jopa Sami Jauhojärven aiempien vuosien testiennätyksen.

Hiihtäjien terveystilanne on ollut kesän aikana keskimäärin hyvä.

- Alkukaudesta tuntui olevan jonkin verran jalkavaivaisia, mutta sen suhteen tilanne on nyt hyvä. Näin syksyn tullen joillakin urheilijoilla on ollut puolestaan flunssaisuutta, sanoo Piirainen.

Ramsaussa maajoukkue leireilee 12 päivää, sprinttereiden tyytyessä 10 päivän leiritykseen. Lokakuussa on edessä vajaan kolmen viikon jakso Italian Val Senaleksessa viime vuoden tapaan.

Miltä Ramsaun leirin ohjelma näyttää?

- Joka aamupäivä käydään hiihtämässä jäätiköllä. Iltapäivällä ohjelmassa on puolestaan rullahiihtoa tai jalkalenkkejä. Yhtenä tai kahtena päivänä tehdään saliharjoitus. Tehotreenit tehdään tässä vaiheessa kautta rullahiihtäen, valottaa Piirainen.

Olosuhteet Ramsaussa ovat vähintään kohtuulliset. Jäätikön isompi ja pienempi puoli ovat hiihtokunnossa, joten tässä suhteessa asiat ovat paremmin kuin viime vuonna.

- Täällä on tänään sadellut vettä ja ylös on odotettavissa lisää lunta, päättää Piirainen.

Hevoskuuri toivottaa maajoukkueelle onnistunutta Ramsaun leiriä!

saarinen221011laihoNäin komeat Val Senaleksen maisemat odottavat hiihtäjiä lokakuussa. Kuva: Laiho/NordciFocus

-Petri Ikävalko

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri