KU Triac 40 Aero 550x90px

Norjan hiihtonaiset tekivät ennätyksiä Kvitfjellin hurjassa mäkitestissä

Johaug050311 laiho

Therese Johaug oli odotetusti kovin Norjan mäkitestissä. Kuva: Aapo Laiho

Norjan naishiihtomaajoukkueella oli tiistaina ohjelmassa hurja mäkitesti Kvitfjellin olympiarinteillä lähellä Lillehammeria. Therese Johaug oli jälleen kapuamisessa omassa luokassaan.

Norjan naishiihtomaajoukkueella oli tiistaina ohjelmassa hurja mäkitesti Kvitfjellin olympiarinteillä lähellä Lillehammeria. Therese Johaug oli jälleen kapuamisessa omassa luokassaan.

Kvitfjellin mäkitestistä on tulossa perinteinen Norjan naishiihtäjien kunnon mittari syksyisin ja se käytiin nyt toisen kerran. Seitsemän kilometrin matkalla Kvitfjellin olympiarinteiden (Lillehammerin 1994 olympialaisten alppihiihtoareena) päälle noustaan hurjat 800 metriä, alkumatka mennään rullasuksilla ja loppu sauvojen kanssa juosten.

Testin nopein oli odotetusti Therese Johaug, joka oli omassa luokassaan ja suoritti testin hurjassa ajassa 34.52 parantaen viime vuoden aikaansa peräti 52 sekuntia. Toiseksi nopein oli Kristin Störmer Steira, joka myös paransi aikaansa viime vuodesta 40 sekuntia, mutta ajallaan 36.23 jäi Johaugille peräti puolitoista minuuttia. Täysin uupunut Marit Björgen paransi viimevuotista aikaansa reilulla minuutilla ja kellotti ajan 36.34.

– Tunnen, että olen tehnyt hyvän harjoituskauden kesällä. Olen ollut terve ja ilman vammoja. Aika on parempi kuin viime vuonna ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin, sanoi Therese Johaug NRK:lle ja jatkoi.

– Mutta ei tämän perusteella vielä kattoon voi hyppiä. Olen oikealla tiellä, mutta tärkeintä on saada kunto esille kun talvi tulee, Johaug pitää jalat maassa tässä vaiheessa kautta.

Harvoin on Marit Björgeniä nähty yhtä uupuneena kuin tiistain Kvitfjellin testin jälkeen. Björgen makasi pitkä tovin maassa testin jälkeen ja myönsi, että koville otti.

– Rullahiihto on vielä ok, mutta ylös Kvitfjellille.. se oli kovaa. Tämä on pahempi kuin Tour de Skin loppunousu, sen voin luvata. Mutta sen täytyykin tuntua pahalta, mikäli haluaa olla hyvä, sanoi täysin uupunut Björgen testin jälkeen NRK:lle.

– Olen erittäin tyytyväinen. Tunsin, että se meni hyvin ja olen lähempänä Thereseä kuin viime vuonna. On mukavaa, että on 32-vuotias ja kehittyy edelleen, hymyili Björgen jälkeenpäin.

Myös Norjan naisten valmentaja Egil Kristiansen oli erittäin tyytyväinen suojattiensa otteisiin Kvitfjellin testissä.

– He ovat kaikki hyvällä tasolla, eikä se minua kauheasti yllättänyt, että he paransivat ennätyksiään. Toki olosuhteillakin voi olla vähän tekemistä. Viime vuonna asfaltti oli märempää ja silloin rullasukset menevät hitaammin, Kristiansen kommentoi , ja myönsi samalla testin raakuuden.

– Se on ehdottomasti kovin testijuoksu, mitä heillä on. Siitä ei ole mitään epäilystä. Me harjoittelemme siellä, missä heidän on jaksettava puristaa pidemmän aikaa. Hiihtokilpailussa tuntuu joskus aika pahalta, sitä he voivat harjoitella täällä, Kristiansen jatkoi.

>> Muutama video testistä NRK:n sivuilla

Lähde: NRK.nolangrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri