KU Triac 40 Aero 550x90px

Randall kärsii jalan rasitusmurtumasta

Kikkan Randallin harjoituskausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Kuvassa Randall viime vuoden Falunin maailmancupissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Kikkan Randallin harjoituskausi ei ole mennyt suunnitelmien mukaan. Kuvassa Randall viime vuoden Falunin maailmancupissa. Kuva: Hevoskuuri.fi

Viime talvena sprintticupin maailmancupissa voittanut USA:n Kikkan Randall on kärsinyt viime viikot erilaisista vammoista, viimeisimpänä oikean jalan rasitusmurtuma.

Viimeiset reilut kaksi kuukautta 29-vuotias Kikkan Randall on kärsinyt oikean jalan rasitusvammasta ja hän on joutunut käyttämään spesiaalia kävelykenkää harjoitusten ulkopuolella rasitusta lievittääkseen. Ja viisi viikkoa sitten tehdyn magneettikuvauksen jälkeen Randall joutui pudottamaan harjoittelunsa puoleen ja jättämään juoksu- ja hiihtoharjoitukset toistaiseksi kokonaan sivuun.

Ja viime viikon keskiviikon jatkotutkimuksissa ilmeni, ettei rasitusvamma ollut vielä parantunut kunnolla, vaan päinvastoin muuttunut rasitusmurtumaksi, tosin jo onneksi paranemaan päin olevaksi. Lääkärin arvion mukaan täydellinen kuntoutuminen olisi mahdollista noin kahdeksan-yhdeksän viikon päästä. Jällivaaraan maailmancupin avaukseen on aikaa reilut kuusi viikkoa.

– Toivon, että voisin olla mukana jo noissa Jällivaaran kilpailuissa. En tiedä missä kunnossa tulen olemaan, koska vielä hetkeen en pysty tekemään täysivauhtisia intervalleja, ehkä vasta neljän-viiden viikon kuluttua, joten minun on muutettava hiukan tavoitteitani, Kikkan Randall sanoo.

Aiemmin Randall oli kärsinyt vasemman jalan akillesjännevaivasta, mutta se on nyt parantunut viime viikkojen kuntoutusjakson ansiosta.

Nyt Randall asettaa tavoitteeksi päästä kuntoon Tour de Ski:lle mennessä.

– Nuo ensimmäiset kilpailut menevät varmasti kilpailukunnon rakentamisessa ja takaisin kuntoon pääsemisessä, toivottavasti Tour de Ski:hin mennessä. Tour oli yksi isoista tavoitteistani ja uskon edelleen, että siellä olisi mahdollista pärjätä hyvin, kertoo Kikkan Randall FasterSkierin haastattelussa ja jatkaa että Val di Fiemmen MM-kilpailut ovat näin hänen pääkilpailunsa ensi talvena.

– MM-kisoissa haluan päästä finaaliin perinteisen sprintissä. Haluaisin myös, että joukkueemme taistelisi mitalista sprinttiviestissä. Viestissä uskon, että voimme taistella Top6-sijoituksista. Nämä ovat ensimmäiset arvokisat, missä olen melkein enemmän innoissani joukkuetavoitteista kuin omistani. Siis tarkoitan, että tietysti haluan myös itse kilpailla hyvin, mutta odotan innolla sitä, kuinka hyvin pärjäämme joukkueena. Tämä antaa minulle pientä ekstra motivaatiota jalan kuntouttamiseen myös, tietäen että minä todella haluan olla mukana kilpailemassa joukkueen mukana helmi-maaliskuussa Val di Fiemmessä, Randall sanoo.

Lue lisää Kikkan Randallin ajatuksista ja tavoitteista FasterSkierin sivuilla.

>> FasterSkierin juttu kokonaisuudessaan englanniksi

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

ulvang banneri