CHXL 550x90px webbanneri

Saariselällä hiihdetään jo

Kuva Saariselältä tänään. Kuva:Saariselkä.fi

Kuva Saariselältä tänään. Kuva:Saariselkä.fi

Saariselkä avasi jälleen hiihtokautensa 10 lokakuuta kello 10. Maksuton ensilumenlatu on tarkoitettu sekä kunto- että kilpahiihtäjille.

Kevättalvella Saariselälle tykitettiin yli 20 000 kuutiometriä lunta varastoon, josta on tehty Suomen pisin ensilumen latu Saariselän laskettelukeskuksen ja kappelin väliseen maastoon.

Tänään avatun ladun pituus on 2,7 kilometriä. Toisen vaiheen valmistuttua 26. lokakuuta ladun pituus on viisi kilometriä.

Pakkasten myötä lumitykkien käyttö mahdollistuu ja marraskuun alusta tykkilumesta tehtyä
latua luvataan olevan käytössä jo 14 kilometriä. FIS - kisaviikonloppua varten valmistuu hiihtostadion laskettelukeskuksen pysäköintialueelle.

Myös Vuokatti avasi samaan aikaan

Saariselän tapaan myös Vuokatisssa avattiin latu tänään kello 10. Vuokatissa päästään aluksi hiihtämään kilometrin lenkkiä. Ladun alku- ja päätepiste ovat hiihtotunnelissa, joten tunnelin ja ulkoladun yhdistämällä voi hiihtää yhteensä neljän kilometrin kierroksen.

Vuokatin urheiluopiston työstämä maksullinen (aikuiset 17€, alle 12-v. ja eläkeläiset  8,50€) ensilumenlatu sopii kaikentasoisille hiihtäjille. Kesän yli varastoitu suuri lumimäärä mahdollistaa ensilumenladun ylläpitämisen ja jatkamisen aina luonnonlumilatujen avaamiseen saakka.

Katso video Vuokatista (lähde Vuokatti.fi)

>>Katso treenisää eri paikkakunnille

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri