CHXL 550x90px webbanneri

Axel Teichmann lähtee optimistisena MM-kauteen

Axel Teichmann haluaa jälleen menestyä Val di Fiemmessä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Axel Teichmann haluaa jälleen menestyä Val di Fiemmessä. Kuva: Hemmersbach/NordicFocus

Saksan kokenut Axel Teichmann odottaa innolla tulevia Val di Fiemmen MM-kisoja ja kisa-areenoita, jossa hän voitti MM-kultaa 15 km:llä vuonna 2003.

33-vuotias Teichmann on saanut olla terveenä harjoituskauden ja lähtee hyvässä kunnossa ja luottavaisin mielin tulevaan MM-kauteen. Myös Sotshin olympialaiset 2014 siintävät jo kokeneen saksalaisen silmissä.

Edellisten Val di Fiemmen kisojen MM-kullan lisäksi Teichmann on urallaan saavuttanut myös toisen maailmanmestaruuden Sapporon 2007 kisojen yhdistelmähiihdossa ja Vancouverin olympialaisissa hän oli hopealla 50 km:llä. Lisäksi Teichmann on saavuttanut useita viestimitaleita ja maailmancupin kokonaiskilpailun hän voitti kaudella 2004–2005.

Kesäkuussa Teichmann kärsi olkapäävammasta, mutta tämän jälkeen harjoittelu on sujunut suunnitelmien mukaan ja saksalainen lähtee hyvällä itseluottamuksella tulevaan kauteen. Tästä on hyvänä osoituksena puolen minuutin ennätysparannus perinteisen tyylin rullahiihtotestissä.

– Viimeiset kuusi viikkoa olen pystynyt harjoittelemaan ilman ongelmia ja olen hyvässä kunnossa, Teichmann kertoo ja jatkaa.

– Val di Fiemmen MM-kisat, jossa voitin ensimmäisen tittelini 2003, on kauden ehdoton kohokohta ja tavoite, Teichmann sanoo.

Peräti kuusi arvokisahopeaa ja yhden pronssin normaalissa viestissä sekä sprinttiviestissä saavuttanut Teichmann toivoo myös, että hän yhdessä muiden kokeneiden yli 30-vuotiaiden Jens Filbrichin ja Tobias Angererin kanssa voittaisivat vielä arvokisakultaa viestissä. Tähän heillä on vielä kaksi mahdollisuutta; Val di Fiemmen MM-kisat ja Sotshin olympialaiset.

– Tietysti meillä on tämä mielessä, Teichmann myöntää.

Muuten Teichmann ei ole vielä päättänyt, että mitä matkoja hän tulee tulevissa MM-kisoissa hiihtämään.

– Se riippuu talvesta. Minun on odotettava ja katsottava kuinka ensimmäiset kilpailut sujuvat, Teichmann toteaa Meiningen.tlz.de:lle.

Ennen kilpailukauden alkua Teichmannin ohjelmaan kuuluu vielä leirit Ramsaussa ja Val Senalesissa sekä kolme viikkoa Suomen Oloksella.

>> Axel Teichmannin haastattelu saksaksi Meiningen.TLZ.de-lehdessä

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri