KU Triac 40 Aero 550x90px

Varis & Koutaniemi: Sinivalkoista pekuleerausta

Sinivalkoista pekuleerausta

Sinivalkoista pekuleerausta

Kari Varis ja Mikko Koutaniemi ovat tällä kertaa tehneet yhteisblogikirjoituksen ennakoiden tulevaa kautta. Kannattaa lukea.

Kauden kynnyksellä hiihtopiirit kuohuu tuttuun tapaan sitä kuka on kunnossa? Näissä piireissä pyörittyämme olemme saanut tietynlaisen käsityksen siitä kuka on ensi talven herra ja hidalgo. Tietenkään meillä ei ole niin vakaata tietoa ja ammattitaitoa, kuin Vuokatin urheiluopiston lounaalla muutamalla herralla. Oli tietoa tai ei, pekuleerataan silti maajoukkuemiestemme ja muutaman muun hiihtäjän tulevaa talvea lepopäivän ratoksi Toivottavasti kukaan ei vedä tästä hernemaissipaprikoita nenään ja toivottavasti olemme myös väärässä niiden kohdalla, joita emme aivan korkeimmalle rankingissa nosta.

A-maajoukkue miehet, normaalimatka

Ville Nousiainen – Vahvoja merkkejä näyttänyt Aateli Racessa ja maajoukkueen testikisoissa. Talvella parhaat kisat normimatkoilla. Sijat 10-20 cupissa. Päämatka 15km vapalla MM-kisoissa. Hiihtää varmasti myös viestin ja mahdollisesti sprinttiviestin.

Matti Heikkinen – Menestyksen kantajana viimeisissä MM-kilpailuissa ja enemmän maailmancupin osakilpailu voittoja, kuin suomen naisilla yhteensä viime vuosina. Puolustaa 15km maailmanmestaruutta ja maasto pitäisi sopia Oslon tempun uusimiseen. Hiihtää varmasti myös viestin ja mahdollisesti sprinttiviestin.

Sami Jauhojärvi – Alkukesän jalkavaivat ovat historiaa. Sveitsin leirillä elokuussa oli vielä toipilaana, mikä näkyi alisuorittamisena. Talvi kun tulee, niin Musti on kunnossa. Val di Fiemmen viestissä ja viidelläkympillä vahvin lenkkimme. Ollut myös paras perinteisen sprintterimme lähes aina kun on ollut mukana. Merkin vaihdon myötä uudistunut kalusto tulee varmasti kuormittamaan ja lisäämään ainakin työtä kilpailukykyisen suksen löytämiseksi.

Lari Lehtonen – Kesällä ja alkukaudesta ollut parhaassa tikissä. Kilpaillut kesällä asiantuntijoiden mielestä liikaa. Onko kestänyt valmentaja Jarvan tälle kaudelle lanseeraaman enemmän ja kovempaa harjoitusideologiaa? Hiihtää totutusti kovaa marraskuussa ja tulee olemaan alkutalvesta parhaimmillaan. Magnarin luottomies. Cupissa muutaman kerran pisteille.

A-maajoukkueen haastajamiehet, normaalimatka

Iivo Niskanen – Viimeisien vuosien trendi ollut, että mies on keväästä syksyyn hurjassa vireessä, mutta kun lehti tippuu puusta niin tippuu myös hiihtovauhti ja sairastelut alkaa. Lahjakkuutta löytyy, mutta harjoittelussa varmasti miettimisen paikka, jotta laskujohteisen käyrän kaudella saisi kääntymään toiseen suuntaan. Kaapii Nuorten MM-kisoista varmasti mitalin.

Ari Luusua – Kesä mennyt loistavasti. Teki kovia harppauksia viime talvena. Valittu maajoukkueeseen normimatkan mieheksi, mutta sprintti kulkee myös, jopa paremmin. Haastaa sprinttereitä molemmilla tyyleillä. Vapaan normimatkat suurin haaste. Kilpailee viestipaikasta. Jos hiihto kulkee yhtä hyvin kuin hirvenpyynti, niin tulosta tulee.

A-maajoukkue miehet, sprintti

Anssi Pentsinen – Viime kaudella paras sprintterimme. Val di Fiemmen sprintissä mahdollisuudet ainakin välieriin asti.

Matias Strandvall – Suomen parhaita vapaan sprintteitä. Menestymiseen vaatii helpohkon radan tai ainakin helpon ja vauhdikkaan lopun, kuten Davosissa. Matin ja Villen kovimmat haastajat Martin kanssa sprinttiviestiin Val di Fiemmeen.

A-maajoukkueen haastajamiehet, sprintti

Lasse Paakkonen – Harvemmin paras sprintterimme, mutta tasaisuutta ja varmuutta löytyy. Perustasolla aina jatkoon sprintissä vapaalla ja pertsalla. Faktahan on se, että Lasse hiihtää Val di Fiemmessä

Martti Jylhä – Harjoittelussa tehty muutoksia. Mikä on näkynyt ainakin kesän aikana väsymisenä, Välillä ollut hyvässä tikissä ja välillä ei. Vapaan sprintissä Matun kanssa varmimpia menijöitä. Matin ja Villen kovimmat haastajat Matun kanssa sprinttiviestiin Val di Fiemmeen

Niklas Colliander – Tulevan kauden komeetta, jos pysyy yhtenä kappaleena. Vapaalla omien sanojen mukaan kansallisen tason menijä, mutta pertsa kulkee sprintistä viiteen kymppiin. Val di Fiemmessä mahdollisesti mukana.

Toni Ketelä – Sai viime kaudella Lahdessa ja Drammenissa paikat, jotka käytti hyvin. Hiihtääkö kaikki talven pertsan sprintit?

Antti Häkämies – B-maajoukkueen hierojasta A-maajoukkueeseen. Sähäkkä sprintteri, joka kramppaa yli 15minuutin suorituksessa. Suomen cupin varma finaalisti. Vaatii parempia näyttöjä, kun päävalmentajan luottomiehet. Pertsalla ja vapaalla mahdollisuudet cupin pisteille.

Juho Mikkonen – Viime kaudella Suomen Cupissa yksi osakilpailu voitto vapaan sprintissä. Samalla matkalla ainoat mahdollisuudet maailman cupin pisteille. Karsinta tuottaa ongelmia. Saa nähdä valitaanko MM-kisoihinkin olympiakomitean apurahojen turvin.

Kalle Lassila – Ei nauti päävalmentajan kovinta luottamusta. Perinteisen sprintti ainoa matka. Karsinta kulkee ja toinen lähtö, mutta kolmas ja neljäs lähtö tuottaa vaikeuksia. Viime Olympialaisten paras mieshiihtäjämme. Uusiiko temppunsa MM-kilpailuissa?

Jokerit

Jussi Simula – Viime talven rankingykkönen. Karhun sukset ja nimi vaatii parempia näyttöjä päästäkseen karkeloihin. Normaalimatkat kulkee tasaisen varmasti.

Risto-Matti Hakola – Kuninkuusmatkan hallitseva suomenmestari. Monipuolinen nuorimies. Vaati vielä pienen harppauksen maajoukkueympyröihin talvella. Hyvät mahdollisuudet valitettavasti myös täydelliseen floppiin, koska näin on hyvän kauden jälkeen nuorilla hiihtäjillä lähes poikkeuksetta käynyt.

Tero Similä – Vakiojyrä SM-kisoissa. Jos vanhat merkit paikkansa pitää, niin nappaa SM-kisoista pronssin Simulan nokan edestä. Hiihtää muutaman maailmancupin ja jos sukkeroi ihtensä hurmostilaan pääsee MM-kisoihin.

Naiset - Naisiahan me ei tunneta ja ne on niin ennalta arvaamattomia, että pekuleeratkoon joku muu. Mutta toivotamme kaikille naisille aikkumaista menoa!

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri