KU Triac 40 Aero 550x90px

Laura Ahervo ei ole enää jojon perässä maajoukkueleireillä

Laura Ahervo on hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen valmiina uuteen kauteen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Laura Ahervo on hyvin sujuneen harjoituskauden jälkeen valmiina uuteen kauteen. Kuva: Hevoskuuri.fi

Toista vuotta A-maajoukkueeseen kuuluva Hämeenlinnan Hiihtoseuran Laura Ahervo on päässyt hyvin sisälle maajoukkuetoimintaan. Myös seurakaveri Maija Hakalalla on kovat tavoitteet tulevalle kaudelle.

Talvi lähestyy kovaa vauhtia ja sitä myötä myös hiihtäjät valmistautuvat täyttä päätä lähestyvään kauden alkuun. Hevoskuuri kävi paikan päällä Hämeenlinnan Hiihtoseuran järjestämässä tiedotustilaisuudessa, jossa julkistettiin myös seuran uusimman naishiihtäjän, Anni Kainulaisen seurasiirto viime talven viestimestareiden riveihin. Paikalla olivat myös seuran kärkihiihtäjät Laura Ahervo ja Maija Hakala, joiden kuulumisia seuraavassa kauden kynnyksellä.

Ahervo päässyt jojosta pois ja tähtää MM-kisoihin

28-vuotiaan Laura Ahervon tavoitteena on tulevalla kaudellapäästä hiihtämään mahdollisimman paljon maailmancupin kisoissa sekä pääsy Val di Fiemmen MM-kisoihin. Oslon MM-kisoissa vuonna 2011 Ahervo pääsi varanaisen paikalle ja nyt olisi tarkoitus päästä jo itse kisajoukkueeseen. Viime talvena Ahervo pääsi hiihtämään jo useamman maailmancupin kilpailun, ollen mm. ensi kertaa Tour da Skillä sijoittuen 20:nneksi.

– Alkukausi on tärkeä, että pääsee heti kiertämään maailmancupin kisoja. Viime vuonna pääsin niitä hiihtämään, niin miksei tänä vuonna tavoittelisi vähintään samaa. Viime talvena juuri kansainväliset kilpailut veivät itseäni eteenpäin, esimerkkinä juuri Tourille pääsy, Ahervo kertoi Hämeenlinnan Hiihtoseuran tiedotustilaisuudessa.

Ahervo kuuluu toista vuotta A-maajoukkueeseen ja myös sitä kautta valmistautuminen tulevaan kauteen on ollut helpompaa kuin viime vuonna, jolloin maajoukkuekuviot olivat vielä vieraampia. Ja kehitystäkin on tapahtunut.

– Viime vuoteen nähden on jotain tapahtunut, ja enää en ole ollut niin jojossa A-maajoukkueen leireillä yhteistreeneissä kuin viime vuonna, Ahervo kertoo naureskellen yhden näkyvän kehitysaskeleen.

Ahervon harjoituskausi on sujunut varsin hyvin ja myös tältä osin on hyvä lähteä tulevaan kauteen.

– Harjoituskausi on mennyt tosi hyvin, jotain pientä kurkkukipua on ainoastaan ollut. Harjoitteluun ei ole tullut ihmeempiä muutoksia. Määrää on tullut pikkuisen lisää. Maajoukkueen leireillä on päässyt tekemään hyviä kovia yhteistreenejä. Muutenkin maajoukkueessa on nyt pyritty tekemään enemmän yhteistreenejä ja meillä on ollut hyvä meininki tekemisessä. Itsellenikin tämä toinen vuosi A-maajoukkueessa on ollut helpompaa ja nyt olen päässyt hyvin sisälle toimintaan. Ensimmäinen vuosi meni vielä totuttelussa, Ahervo kertoo.

Seuraavaksi Ahervo matkustaa A-maajoukkueen mukana Italiaan korkealle leirille ja näin häneltä jää kahden viikon päästävä Suomen Cupin avaus Vuokatissa väliin.

– Tiistaina menemme ensin Italian Livignoon ja sitten Val Senalesiin. Tärkeintä leirillä on, että pääsee hiihtämään ja testaamaan uutta suksikalustoa. Nyt on tosi tärkeää päästä tutustumaan uusiin suksiin, kun kalusto vaihtui, Ahervo kertoo leirin päätavoitteistaan.

Seuraavat lähiviikot ratkaisevat paljon, miten alkukausi lähtee liikkeelle ja myös Ahervo tietää sen.

– Korkeanpaikan leirillä on tärkeää, että järki on mukana ja pitää olla varovainen ja malttaa vauhtien kanssa. Tämä on tärkeää hyvän alkukauden kannalta. Rovaniemen Suomen Cupiin sitten osallistun ja Oloksen katsastuskisat on tosi tärkeät, jotta pääsee mukaan alkukauden maailmancupin kisoihin, Ahervo pohtii tulevia viikkoja.

Maija Hakala hamuaa myös maailmancupiin

MaijaHakala141012Maija Hakala ankkuroi viime talvena Imatralla hämeenlinnalaiset viestisuomenmestaruuteen. Kuva: Hevoskuuri.fiAhervon vanavedessä toinen Hämeenlinnan Hiihtoseuran nainen ja Ahervon ikätoveri Maija Hakala on pitkään tehnyt kovasti töitä saavuttaakseen Suomen kärjen. Ja askel askeleelta kärki onkin lähestynyt. Rutiinisuorituksilla on SM-kisoista tullut sijoituksia kymppikärjessä ja esimerkiksi viime talvena Hakala esiintyi varsin edukseen Skandinavia-cupissa. Ei siis ihme, että nyt mieli tekisi päästä myös maailmancupin kisoihin mukaan.

– Maailmancupin avaukseen Jällivaaraan pääsee kahdeksan suomalaisnaista mukaan viestien johdosta. Ja Jällivaarassa olisi tarkoitus olla myös niiden viiden naisen joukossa, jotka pääsevät hiihtämään myös 10 kilometriä vapaalla. Ja myös Rukan kilpailut kiinnostavat, totta kai. Sen takia Oloksen katsastuskisat tulevat olemaan minulle tosi tärkeät, Hakala kertoo kovista alkukauden tavoitteistaan.

Hyvin sujunut harjoittelukausi antaa myös pohjaa koville tavoitteille.

– Omasta mielestäni harjoittelu on mennyt tosi hyvin. Alkukesästä oli ongelmia allergiaoireiden kanssa, mutta sen jälkeen on mennyt tosi hyvin. Olen päässyt Hämeenlinnassa päässyt tosi hyvin harjoittelemaan käytännössä ammattimaisesti, eikä ole ollut tarvetta lähteä ulkomaan leireille. Vuokatissa on paljon tullut käytyä ja nyt on luvassa tiukka neljän viikon leirijakso edessä ja toivottavasti pääsee mahdollisimman hyvin hiihtämään Vuokatissa ja Oloksella, Hakala kertoo kovasta satsauksestaan ja sanoo, että opiskelut Tampereella Hervannassa ovat saaneet jäädä sivurooliin viime aikoina.

– Tavoitteena on ehdottomasti ottaa seuraava askel Top10 sijoituksista ylöspäin ja päästä myös maailmancupia kiertämään aiempien Skandinavia-cupin kisojen jatkoksi. Nyt olisi tarkoitus katsoa, mihin rahkeet hiihtäjänä riittävät, Maija Hakala tuumii päättäväisesti.

- Tero Viljanen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

Kuuntele uusin Livigno2Levi Podcast

Kilpailukalenterit

ulvang banneri