CHXL 550x90px webbanneri

Årefjällsloppetista Swix Ski Classicsin finaalikilpailu 2013

Åresta tulee uusi paikkakunta pitkän matkan hiihtoon. Kuva: Magnus Östh

Åresta tulee uusi paikkakunta pitkän matkan hiihtoon. Kuva: Magnus Östh

23. maaliskuuta hiihdettävä 75 kilometrin mittainen Årefjällsloppet on Ruotsin uusi kansainvälinen hiihtomaraton. Samalla siitä tulee myös Swix Ski Classicsin finaalikilpailu.

Årefjällsloppetin reitti on suhteellisen helppo ja tasainen ja samantyylinen kuin Vasaloppetin reitti. 75 kilometrin reitti alkaa Vallbosta ja päättyy tunnettuun Åren hiihtokeskukseen ja hiihtotyyli on Swix Ski Classicsille tuttuun tapaan perinteinen. 75 kilometrin reitti on niin kutsuttu 7.5 kilpasarja. Tämän lisäksi tarjolla on myös 35 kilometrin mittainen 3.5 sarja, joka on avoin kuntosarja ja hiihdetään perjantaina 22.3. päivää ennen varsinaista 75 kilometrin tapahtumaa.

– Tästä tulee fantastisen hieno kilpailu, jossa maali on aivan Åren sydämessä, sanoo Vasaloppetin kolminkertainen voittaja Oskar Svärd.

– On uskomattoman motivoivaa hiihtää kansainvälinen hiihtomaraton kotibaanoilla, sanoo vastaavasti Swix Ski Classics 2012 naisten sarjan voittaja Jenny Hansson.

Ilmoittautuminen Årefjällsloppetiin alkaa 6.marraskuuta klo 10.00. Ei muuta kuin kaikki suomalaiset joukolla tutustumaan uuteen hienoon pitkän matkan hiihtoon.

>> Årefjällsloppetin kotisivut

>> Swix Ski Classics kotisivut

- Årefjällsloppetin tiedote

 

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy


Kuuntele uusin Latu Podcast

Premiumsport.fi

ulvang banneri