KU Motion Krista 550x90px

Mona-Liisa Malvalehto kehittynyt toivomillaan osa-alueilla

Mona-Liiia Malvalehto lokakuisella Vuokatin leirillä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Mona-Liiia Malvalehto lokakuisella Vuokatin leirillä. Kuva: Heidi Lehikoinen

Mona-Liisa Malvalehto teki viime kaudella ylirasitustilan ja äitiysloman jälkeen vakuuttavan paluun sprinttihiihdon maailmancupiin. Kouvolalainen sijoittui parhaimmillaan kuudenneksi. Vuokatissa lauantaina hiihdettävässä Suomen cupin sprinttiavauksessa hän onkin suurimpia ennakkosuosikkeja.

Malvalehto ei ole koskaan suuremmin innostunut ennakkospekulaatioista ennen kisoja. Hyväntuulinen hiihtäjä tietää itse olevansa hyvässä kunnossa, kuten moni muukin ennen kauden avausta. Itse hän uskoo myös olevansa paremmassa kunnossa kuin viime vuonna.

- Jaksamista on varmasti tullut lisää. Nämä avauskilpailut menevät vielä kovana treeninä, sillä viime aikoina on vielä kovasti treenattu. On hyvä, että ennen Olosta on nämä Vuokatin ja Rovaniemen kilpailut, Malvalehto pohti Hevoskuurille puhelimitse ajellessaan kohti Vuokattia.

Malvalehto on harjoitellut Ramsaun leirin jälkeen kotimaassa. Hän oli lokakuussa sprinttimaajoukkueen kanssa Vuokatissa leirillä, jolloin pääsi myös hiihtämään ulkona lumella. Leirin jälkeen hän on harjoitellut kotona Kouvolassa. Livignon ja Val Senalesin leirin väliin jättämisestä päätös syntyi jo toukokuussa.

- Minulla ei ole korkean leireistä hyviä kokemuksia. Kesän leirit korkealla menivät kuitenkin hyvin, joten ei se minulle mikään peikko ole. Senalesin väliin jättäminen oli kuitenkin hyvä ratkaisu, olen pystynyt tekemään tehokkaita treenejä.

Malvalehdolla on takanaan hyvä harjoituskausi. Hän on myös saanut olla terveenä, sillä ainoa pieni harmi oli Ramsaun jälkeen vaivannut pieni flunssa. Harjoituskauden työ on tuntunut tuottavan tulostakin.

- Voimatasot ovat menneet eteenpäin. Olen tehnyt kesällä ja syksyllä erilaista voimaharjoittelua, enemmän punttiharjoittelua. Sellaista, mitä Niclas Grön on tuonut maajoukkueeseen. Olen tehnyt voimaharjoittelua erilaisia tehoilla. Lisäksi vk-aluetta on edelleen kehitetty ja se on kehittynytkin, Malvalehto sanoo ja toivoo luonnollisesti työn näkyvän myös talven kisoissa.

Yksi lisäbonus harjoituskaudelle ovat olleet maajoukkueleirit, jotka ovat tarjonneet muun muassa kovatasoista seuraa yhteisharjoituksiin. Malvalehto on aina ollut vahva perinteisen sprintissä, joka on tällä kaudella myös MM-ohjelmassa. Malvalehdon päätavoitekin on Val di Fiemmessä, lisäksi hän toivoo pääsevänsä kiertämään maailmancupia tiiviisti. Edessä on siis mielenkiintoinen kausi.

- Innoissani odotan. Tässä on nyt kauan jauhettu samoja treenejä, on kiva päästä kilpailemaan. Jännittäviä fiiliksiä on ollut treeneissäkin. Haluan nähdä, onko työ tuottanut tulosta, iloinen hiihtäjä sanoo.

-Heidi Lehikoinen

langrenn.com Sweden United-States-of-America Germany France italy

Kuuntele uusin Latu Podcast

ulvang banneri